Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Byt Ford Rotorer

De broms rotorer är några av de viktigaste delarna på din bil, men också bland de lättaste att byta. När det är dags att byta rotorerna på din Ford, kan du enkelt göra detta genom att följa några grundläggande steg som kommer att hjälpa till att hålla ditt fordon stannar smidigt och säkert. Saker du behöver
Stoppklossar
Bil jack
Jack står
Däck järn
Allen skiftnycklar
Kraftig wire
Visa fler instruktioner

1

Välj en platt plats att arbeta på fordonet. Parkera bilen dit, och säkra parkeringsbromsen. Placera två stoppklossar bakom däcken på bilen i slutet motsatt den som du kommer att byta rotorer.
2

Öppna huven på bilen. Hitta bromssystemets huvudcylinder och vätskebehållare. Ta av locket. Detta kommer att släppa trycket i ledningarna till bromsoken och tillåter dig att ta bort de gamla rotorer lättare.
3

Använd domkraften för att lyfta bilen tillräckligt för att kunna ta bort hjul och däck. Säkra fordonet genom att placera två pallbockar under axeln.
4

Ta hjulets muttrarna med ett däck järn, och dra hjulet och däcket utanför.
5

Lokalisera de två bromsok bultar. Dessa kommer att vara på toppen och botten av okets hus, med huvudet av bultarna vetter till insidan. Ta bort dessa bultar med en insexnyckel. Skjut bromsok från hjulet och knyta den ur vägen med den tunga tråd. Detta kommer att hålla den från dinglande och med sin egen vikt skada bromsledningarna.
6

Grab båda ytterkanter bromsrotorn och dra den direkt ifrån axeln, glider bort navet. Få en ny rotor och skjut tillbaka den till navet så att den ligger an mot navet.
7

Skjut bromsoket på den nya rotorn, och rikta in hålen för bromsok bultar. Sätt i skruvarna och dra åt dem ordentligt med en insexnyckel till vridmoment specifikationerna av Ford för modellen fordon där du arbetar.
8

Montera hjulet och däcket, och dra åt muttrarna, också till tillverkarens specifikation. Avlägsna domkraften och lägre fordonet. Sätt på locket till bromsvätskebehållaren och ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57179.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.