Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort kulleden i en 2001 Dodge 1500

kullederna på en 2001 Dodge 1500 är avgörande för inriktningen av den främre hjulupphängningen. De tillåter den främre styrspindel att vända från sida till sida, medan på samma gång rör sig upp och ner med spiralfjädrar. När kulleder börjar att misslyckas, kommer inriktningen att gå ut och få däcken att bära. Du riskerar också att förlora hela suspensionen när bollen gemensamma raster. För att åtgärda problemet måste du först ta bort de ursprungliga kulleder. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
Kulled remover C-3564-A
Mechanics tråd
skiftnyckel uppsättning
5-lb slägga
Visa fler instruktioner
1

Park Dodge på ett jämnt underlag och dra åt parkerings- broms. Lossa framhjulens klackarna däcket järn. Lyft framför lastbilen med domkraften och sätta pallbockar under ramen. Ta av hjulen med däck järn.
2

Placera domkraften under den nedre styrarmen och lyft upp den tills den vidrör armen. Unbolt bromsok monterade på styrspindeln med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan hänga bromsok med den främre ramen med mekanik tråd. Drag av rotorn från navets.
3

bort sprintarna i de övre och undre länkarmar med nål-tång. Unbolt övre länkarm från styrspindeln med en skiftnyckel, sedan träffade sidan av knogen med slägga tills den övre länkarm separerar från knogen.
4

Unbolt undre kontroll arm från styrspindeln med en skiftnyckel, slå till knogen med slägga tills du kan dra knoge bort av kulleden. Sänk domkraften för att släppa spänningen på fjädern.
5

Montera kulleden remover C-3564-A runt övre länkarm kulled. Dra åt den gängade änden på verktyget med 3/8-tums Ratchet och uttag tills kulleden lossnar från de övre bärarmarna. Upprepa denna process för nedre länkarm kulled.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61671.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.