Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Konvertera Auto till manuell växellåda

Konvertera en manuell växellåda med automatisk är mycket enklare än att konvertera en automatisk till manuell. Detta är ett projekt som kräver många delar och en stark mekanisk aptitude. Bromspedalen för automatisk kommer att behöva ersättas med en fullständig manuell broms och koppling installation. På en bakre-drive fordon, kan drivaxeln måste också bytas ut. En separat balanshjulkåpan kommer kopplingsmekanismen och hydrauliska eller manuell kopplingsmekanism att behövas och slutligen en skiftare och koppling. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
vanlig skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Spetstång
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums Drevförlängning
Set med 3/8-tums enhet uttag
Hålsåg
Drill
Set av borrar
Skruvnyckelsats
Droppkar
Manuell växellåda
Bell bostäder
Koppling
Drivaxel
Tvärbalk för en manuell växellåda
Pedal konverteringssats från automatisk till manuell
Linkage för kopplingspedal eller hydraulsystem
växelspak mekanism och koppling

Visa fler instruktioner
1

Ta bort den befintliga kopplingen växelspaken, om det är en kolumn skift, eller shifter, om det är golvstående. Om det är en kolumn montera, använda en liten hammare och knacka ut spännstiftet håller växelspaken. Ta bort vajern från spaken vid basen av kolonnen och dra den genom brandväggen. Om det är ett golv skift, kommer det att vara nödvändigt att ta bort mittkonsolen och ta skiftenheten loss från golvet. Bara lossa bultarna som håller konsolen och golvet shifter till golvet.
2

unbolt bromspedalen kopplingen från under instrumentbrädan. Koppla den elektriska kontakten till bromsljuskontakten. Bolt i den nya kopplingen och bromspedalen montage under instrumentbrädan. Bolt på nya Bromsljuskontakt och anslut den elektriska kontakten.
3

Lyft och stöd bilen på fyra pallbockar. Ta bort kabeln växelspaken eller länkning från växellådan genom att lossa muttern på kopplingen och dra växelspaken av. Spara växelspaken för senare installation.
4

Koppla momentomvandlaren genom att ta bort inspektionsluckan med en skiftnyckel och ta bort bultarna i momentomvandlaren med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag . Ta bort alla elektriska anslutningar från transmissionen. Ta bort skruvarna i drivaxeln oket med en skiftnyckel. Ta bort drivaxeln.
5

Placera domkraft under växellådan pannan och ta bort bultarna på den tvärgående delen och transmission monteringen med Ratchet och uttag. Lyft transmissionen och ta bort tvärbalken. Sänk överföringshastigheten och ta bort transmissionsledningar svalare med en skiftnyckel.
6

bort skruvarna i bellhousing med en spärr och uttag och avlägsna överföringen. Avlägsna flexplate med Ratchet och en socket.
7

Installera den nya svänghjulet och dra åt skruvarna. Installera den nya kopplingen satsen med justeringsredskapet som medföljer satsen. Dra åt bultarna ordentligt. Installera en ny throwout lager i nya bell bostäder och skruva upp den nya bell bostäder.
8

Bolt den nya manuella växellådan till bellhousing genom att föra in skruvarna och dra åt dem med en spärr och uttag. Anslut alla elektriska anslutningar.
9

Installera växellådsfästet och dra åt skruvarna med Ratchet och uttag. Placera domkraft under växellådan och höja den för att installera tvärbalken. Sänk överföringshastigheten på tvärbalken och montera bultarna och dra åt. Montera drivaxel och bultarna och dra åt med en skiftnyckel.
10

Passera länksystem eller kabel genom brandvägg och anslut den till kopplingspedalen. Om det är en hydraulisk koppling, fäst huvudcylindern till kopplingspedalen och brandväggen. Bolt transmission-änden av kopplingen eller kabel till kopplingen frigöringsstång på transmissionen. Om det är ett hydrauliskt system, fast slavcylindern till transmissionen.
11

Installera växelspaken på överföringen genom att sätta muttern på axeln ände och dra åt den med en skiftnyckel. Med din hand, lägg växelspaken på transmissionen i neutralläge. När den är i neutralläge drivaxeln kan vridas för hand.
12

Ta bort den övre täckplåten på transmissionen om det är en top loader. Bolt upp växelspaken och lock. Skär ett hål i golvet för shifter, om det är en sidomonterad shifter. Ta skiftenheten och hålla fast upp handtaget genom golvet och för in bultarna genom den sida av skiftaren håller den till transmissionen. Dra åt bultarna med en spärr och en socket. Skruva fast kopplingen från växelspaken till växelspakar på transmissionen. Se till skift och överförings spakarna skift är både i neutralläge.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59950.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.