Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den främre rotorn på en 1988 Ford F-150

De främre rotorerna på en Ford F-150 är det som bromsarna använder för att stoppa fordonet. Bromsoket sitter på toppen av rotorn och när som gäller vid bromsning, komprimera bromsbeläggen på rotorn, vilket gör att fordonet att komma till ett stopp. När bromsbeläggen slits ner, deras nitar börjar penetrera ytan av rotorn, vilket spåren. När en rotor är spårad eller utslitna, måste det vändas eller bytas ut. Saker du behöver Truck jack
rörtång huvudet
Hex skiftnycklar
Open end skiftnycklar
Hylsnyckelsats
Tänger Ratchet
platt skruvmejsel
Small container
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på en plan yta. Jack lastbilen upp och placera de främre axlarna på pallbockar. Släpp domkraften så att den främre axlarna vilar på dem lika.
2

Ta bort det främre däcket med en rörtång och ställa däcket på sidan.
3

Ta bort bromsok som sitter på toppen av rotorn. Gör detta genom att ta bort de övre och undre bultarna på bromsoket med en spärr och en hex bit eller stjärna bit. Låt bromsen linje fäst vid bromsoket.
4

Skjut bromsbelägg bort av rotorn genom att bända bort dem med en platt skruvmejsel. Detta kommer att frigöra rotorn upp så att du kommer att kunna ta bort bromsok från rotorn. Ta bort bromsklossarna och ställ dem åt sidan.
5

Lyft bromsok rakt upp från rotorn och försiktigt ställa bromsok ner. Placera bromsoket åt sidan så att bromsledningen är inte i en binda. För mycket tryck av bromsok dra i bromsledningen kan orsaka bromsen linje att bryta.
6

Ta bort den främre kåpan på själva framsidan av rotorn. Detta lock håller fettet i den främre delen av rotorn.
7

Ta bort sprinten från muttern och axeln med en skruvmejsel eller en tång. Sätt sprinten och nötterna i en liten behållare att hänga med allt.
8

Ta bort muttern främre låsningen genom att använda rätt storlek uttaget och en ratchet och förlängning. Den främre låsmuttern är en låsmutter för den andra muttern. Placera muttern in i behållaren.
9

Ta den andra muttern, som är spindeln muttern, och lägg den i behållaren.
10

Ta bort brickan som är håller hjullagret på plats och placera den i behållaren.
11

Demontera hjullagret genom att antingen skaka rotorn eller bända hjullagret ut med en skruvmejsel. Försiktigt ställa hjullagret insidan av behållaren.
12

Skjut rotorn rakt ut av spindeln och mot dig genom att hålla rotorn med båda händerna och dra den rakt mot dig.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57694.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.