Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur tar jag bort den vänstra Seal framaxel på en 2005 Chevy 2500 HD?

Vissa modeller av 2005 Chevrolet Silverado 2500HD lastbilar är utrustade med fyrhjulsdrift. Dessa har ett par främre axlar som ansluter de främre hjulnaven till den främre differentialen. Anslutningen mellan den vänstra framaxeln och differentialen har en oljetätning som hjälper till att hålla oljan i differentialen på plats. Om differentialen börjar läcka, sedan oljetätningen behöver bytas. Så först måste vänster framaxel tätning tas bort. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Flathead skruvmejsel
Hammer
brytjärnet
1/2-tums breaker bar
1/2- tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Assistant Review glidhammare med tätning borttagning adapter
Visa fler instruktioner
1

Park GMC och sätta på parkeringsbromsen. Lyft framhjulen från marken med domkraft och placera pallbockar under ramen. Ta av vänster framhjul med ett däck järn.
2

Knacka bort dammskyddet på mitten av rotorn med hjälp av skruvmejsel och hammare. Håll bromsrotor stadigt genom att sätta ett spett mellan reglarna. Skruva loss axeln från navet med 1/2-tums breaker bar och uttag.
3

Sätt din assistent i hytten och få dem att hålla ner bromspedalen. Unbolt insida axleshaft från differentialkretsen med 1/2-tums harskramla och ingångar. Släpp axeln ner från differentialen och sedan dra ut den ur navet och bort från lastbilen.
4

Sätt ett uppsamlingskärl under den främre differentialen. Ta bort avtappningspluggen på differentialen med 1/2-tums Ratchet och uttag. Installera glidhammare med tätningen avdragare adaptern. Hit glidhammare tills tätningen kommer ut i differentialen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61525.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.