Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Tacoma Emergency Brake Problem

Det har varit några mindre problem med parkeringsbromsen (inte längre kallas en nödbroms) mekanism i Toyotas Tacoma och Tundra modeller, som använder liknande system parkeringsbromsen. Många av de problem som har samband med bristen på användning eller felaktiga komponenter som kan orsaka instrumentbrädan bromsljuset att stanna belysta eller orsaka de bakre bromsbackarna att låsa de bakre trummorna. Dessutom, på grund av tillverkningsfel, var ett återkallande utfärdades på 2005 till 2006 modeller med automatlåda. Tacoma Parkeringsbromsvajer Recall

En rikstäckande återkallelse fick mandat i USA av National Highway Traffic Safety Administration på över 20.000 Toyota Tacomas med automatlåda tillverkades mellan 2005 och 2006. Det var att parkeringsbromsen kabel låsmuttern på lastbilarna inte är ordentligt åtdragna. Detta kan medföra att muttern lossnar gängorna på bulten och misslyckas med att hålla fordonet om överföringen inte var placerad i parkeringsläge. Fordonsägare vars lastbilar appliceras återkallelsen anmäldes av Toyota och problemet rättades utan kostnad. The bellcrank cam på parkeringsbromsen är Addera bellcrank Cam fastbränd

Ett annat problem med Toyota Tacoma och Tundra mekanism parkeringsbromsen. Problemet ligger mer i ägarens missbruk eller bristande användning av parkeringsbromsen mekanism än parkeringsbromsen systemet misslyckas på egen hand. Återigen var automatlåda lastbilar mer mottagliga för vinkelhävarmen cam fastnar än vanlig överföring. Detta beror på att mer standardväxellåda ägare använder sin parkeringsbromsen mer regelbundet sedan automatlåda ägare. Båda överföringstyper skulle kunna falla offer för detta problem på grund av geografiska regioner. Områden som upplever sträng vinter och använd sand och salt på vägarna skulle tillåta sand, salt och andra grus för att förorena vinkelhävarmen cam skyddande känga. Med tiden skulle föroreningarna orsaka kammen att fastna eller ta helt. Detta tillstånd orsakas bromsbackarna (bifogas vinkelhävarm cam kabel) för att dra på inre diameter av bromstrumman, eller, i sämsta tänkbara scenarier, låsa bakhjulet upp helt och hållet.

Rengöring av korrosion från den bellcrank cam, skulle smörja det och sedan flitigt bruk av parkeringsbromsen rätta till problemet. I de fall där vinkelhävarm cam inte skulle kunna frigöras eller måste hamras fri, skulle byte av vinkelhävarmen cam krävas.
Handbroms Handtag Spring

I vissa av de tidigare Tacomas skulle en returfjäder placerad på parkeringsbromsen handtagsmekanismen inuti lastbilen inte tillåta handtaget att återgå helt. Detta skulle leda till inre bromsljuset (som indikerar både bromsvätskenivån och parkeringsbroms aktivering) på instrumentbrädan förblir tända även när handtaget var helt släppt. Genom att trycka på handtaget skulle arbeta för att stänga ljuset av för en stund, tills våren blev ännu mer äventyras. Även om detta scenario inte nödvändigtvis påverka mekanismen parkeringsbromsen, många ägare luras att tro bromsljuset var om bara på grund av fjädern problemet i handtaget. Den Tacoma använder quad-kolvsok. Detta innebär att det finns fyra kolvar per varje främre bromsok. Som bromsbeläggen slits ner, suger detta system mer bromsvätska från huvudcylindern för att upprätthålla hydraultryck till dynorna. Om situationen för bromsljuset ignoreras tillräckligt länge, under antagandet att ljuset är på grund av parkeringsbromsen våren, kan dynorna faktiskt bära ner tillräckligt till den grad att behöva bytas ut. Ljuset på instrumentbrädan kan nu aktiveras av den låga vätska i huvudcylindern, varna ägaren dynorna är låga. Men eftersom de är vana att ljuset är på grund av parkeringsbromsen våren, inte diagnostisera ägarna inte problemet effektivt tills fästplattan av kuddar skrapar rotorerna i en metall-till-metall-kontakt.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57471.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.