Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Swap 305-350 Motor

Chevrolet 305 kubiktum V-8 motorn har använts i många bilar och lastbilar sedan slutet av 1970-talet. Chevy 350 CI motor, med nästan 50 cubic inches mer deplacement, har varit i producerats sedan 1967, och producerar mer hästkrafter och vridmoment. Dimensionellt, båda motorerna har samma yttre mått och fixturer för tillbehör. Byta till större, mer kraftfull 350 motor är helt enkelt en fråga om att koppla ur och lyft den gamla motorn ut, och åter installerar ersättare 350 motorn. Den enda potentiella fråga är huruvida fordonet har någon dator kontroller, och om de behöver konverteras. Saker du behöver
ersätter 350 kubiktum Motor
lyft /lift och verktyg
350 CI ECM (Engine Control Module) och sele
Visa fler instruktioner
1

Parkera bilen i en arbetsyta med gott om utrymme att arbeta runt framsidan och båda sidor av fordonet. Koppla bort batterikabeln. Säkra fordonet genom att engagera nödbromsen och /eller blockera bakhjulen. Ta huven, och jack upp framför bilen /lastbilen, placera jackstands under en säker del av ramen.
2

Ta bort locket momentomvandlaren från transmissionen. Lossa och ta bort de tre omvandlare bultarna som fäster omvandlaren till motorn flexplate. Tråd eller säkra omvandlaren, så att det förblir i transmissionen. Ta bort alla bellhousing bultar som ansluter överföringen till motorblocket. Ta bort startkablarna från startmotorn. Unbolt avgasrören från utblåsningsgrenrören. Ta de genomgående bultarna som fäster motorfästen (en på varje sida av motorn) till ramfästet.
3

Koppla bort alla andra kablar, ledningar eller slangar som är åtkomliga underifrån bilen, och som skulle förhindra motorn från att fritt lyftas ut. Ta bort jackstands, och lägre fordonet tillbaka till golvet /marken.
4

Avlägsna kylaren svepning, och tappa ur kylvätskan i en fångst pan. Koppla bort alla elektriska ledningar, slangar och /eller kablar mellan motor och brandvägg och fenderwells. Ta bort luftfiltret montering och någon kåpa. Fäst en kedja eller lyfta kabel till toppen av motorn vid den främre insugsgrenröret bult, och motsatt sidas bakre grenrör bult. Placera en domkraft eller stöd under sändningen.
5

Roll motorn hissa /lift på plats på framsidan av bilen, och ansluta den till hissen kabel /kedja. Sakta lyfta motorn upp samtidigt lyfter överföringen. (Var säker på att gradvis lyfta motor och transmission tillsammans.) När motorn har lyfts tillräckligt för att rensa motorfästen, bör överföringen stödjas till fullo. Rulla motorn lyft framåt (bort från sändningen), tillräckligt för att lyftas upp och ut ur motorrummet. Rulla motorn till ett område bredvid det nya motorn.
6

Swap några motordelar från den gamla motorn på utbytesmotor. Vanligtvis kommer de ursprungliga avgasgrenrör, motorfästen, vattenpump och andra motorkomponenter bytas om det är en komplett motor församling från en liknande bärgning eller donator bil.
7

Fäst kabeln motorn lyft /kedjan till den nya motorn, och rulla in den i motorrummet. Försiktigt och långsamt sänka motorn på plats. Passa in baktill på motorn med transmissionen och skjut de två tillsammans. Sänk både motor och växellåda i sin slutliga ståndpunkt, och göra alla anslutningar och bilagor i omvänd ordningsföljd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61615.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.