Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Ford Taurus

För att ersätta de bakre skivbromsar på en Ford Taurus, måste du först köpa specialverktyget, Rear Caliper Piston Adjuster T87P-2588-A, från din lokala Ford återförsäljare. Till skillnad från många fordon, kan du retirera inte kolven med spetstång eller en C-clamp, eftersom du riskerar att skada den. Med det här verktyget kan du dock byta ut de bakre skivbromsar i din Taurus med lätthet. Saker du behöver
spruta eller sug pistol
Jack och pallbockar
Momentnyckel
Rear Caliper Piston Adjuster T87P-2588-A
gängan sealer Sida 2 bak skivbromsklossar
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Drain halva bromsvätska från Ford Taurus huvudcylindern med en spruta eller sug pistol. Häll den använda bromsvätska i en godkänd behållare och kasta ordentligt.
2

höja fordonet från marken med en domkraft. Stödja fordonet på alla sidor med pallbockar. Använd en momentnyckel för att lossa muttrarna och ta bort hjulen. Addera 3

Skruva loss bromsslangen fästet från ramen sidoskena. Ta bort klämmorna Ansluta kabeln för parkeringsbromsen till skivbromscaliper. Separera änden av kabeln från spaken.
4

Ta ut skivan bromsok styrstift från fästet och rotera tjocklek, så det inte blockerar rotorn. Ta ut skivbromsklossar. Inspektera rotorn för slitage och byt ut vid behov.
5

Rotera kolven medurs med specialverktyg, bakre bromsok kolv justering, T87P-2588-A, tills ordentligt. Placera en av kolven slots så det griper bromskloss för fästelement.
6

Byt skivbromsklossar med de nya. Fastställa bromskaliperenheten i position på skivbromsklossar. Smörj broms regeltappen hållare med gängan sealer, installera och vridmomentet till 24 ft-lb.
7

Fäst änden av kabeln tillbaka på spaken och sätta klämman på kabeln på bromsok montering. Montera fästet och bromsen flex slang till sidan järnväg och vridmomentet till 11 ft-lb.
8

Sätt tillbaka hjulen på, ta bort domkraften och sänk Ford Taurus till marken. Utfallande din bromsar för att avlägsna eventuell luft från ledningarna. Om dina bromsar känns "svampig" när du testar dem, så finns det förmodligen fortfarande luft i ledningarna och bromsarna kräver ytterligare blödning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56948.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.