Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bromsbeläggen på en '95 Monte Carlo

Den 1995 Chevy Monte Carlo har ett liknande chassi och bromssystem till sina GM kusiner, Chevy Lumina, Pontiac Grand Prix, Oldsmobile Cutlass Supreme och Buick Regal. Alla presenterar främre bromsbelägg och rotorer, också dessa fordon erbjöds med antingen bak bromsbelägg och rotorer eller bakre bromsbackar och trummor. Dessa fordon har en historia av bakre bromsok problem, särskilt bland ägare som inte använde parkeringsbromsen. Kablarna skulle ta, vilket de bakre dynorna för att dra och förtid slits ut. GM raffinerade senare bakre system skivbroms. Saker du behöver
Clean Baster plastsked
Wheel stagning enhet
Däck järn
Fordon jack
två pallbockar
Caliper låskolven kompression eller C-klämma (främre bromsarna)
Blocknyckelsats
Två uppsättningar justerbara tänger (bakbroms) katalog bungee rep
Medium straightedge skruvmejsel
Stålborste
Bromsok fett
Brake pad ersättare in med clips
Fot-pound justerbart vridmoment spärrnyckel med socket set
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
främre bromsbelägg ersätter
1

Se till Monte Carlo är parkerad på en nivå ytan och sedan ta bort 2/3 av bromsvätska från behållaren på förarsidan brandvägg av motorrummet med hjälp av en ren baster plastsked. Släng vätskan och sedan ersätta behållaren lock.
2

Wedge hjulet stärkande enheten bakom en av de bakre däcken. Dra åt parkeringsbromsen.
3

Tillbaka hjulmuttrarna något från de två främre fälgar med däck järn.
4

Hissa den främre änden av Monte Carlo med en domkraft och sedan stödja bilen på pallbockar. Helt ta bort hjulmuttrarna och däck.
5

Använd bromsok låskolven kompression, placera den över huset av bromsok att sakta pressa de dubbla kolvarna inåt tills de bottnar jämnt i okhus.
6

bort de två bromsok bildspel bultar från bromsok med en kombination skiftnyckel. Ta bort bromsok och kuddar montering och använd bungee rep att hänga bromsok till framvagnen. Var säker på att det inte finns någon spänning på bromsen slangen.
7

Använd skruvmejsel för att bända hållartungoma på yttre dynan ligger på den yttre okets hus. Dra dubbla klippt innerdyna uppåt bort från bromsok kolvarna. Var noga med att gummistövlar på bromsok kolvarna sitter korrekt och inte sticker ut från bromsok kolvarna. Lyft stövlar om det är nödvändigt för att frigöra eventuell instängd luft inne i dem.
8

Använd skruvmejsel för att bända de gamla pad klipp från ankaret fäste och kasta dem med de gamla kuddar. Använd stålborste för att rensa bort rost och smuts på anliggningsytorna på okhuset och ankaret montera.
9

Applicera ett jämnt lager av bromsok fett på anliggningsytorna på både okhus och ankaret montera. Applicera ett tunt lager av bromsok fett till fliken bromsbelägg platser på klippen ersättande pad och installera dem på ankaret mount.
10

Skjut den nya inre bromsbelägget klämmorna i bromsoket kolvar. Var noga med den inre dynan sitter tätt mot kolvarna. Montera den yttre dynan genom att försiktigt bända klämmorna över den yttre okhuset.
11

bort bromsok från bungee rep och sedan installera den över bromsskivan. Byt bromsok bildspel bultar och dra dem till 24-fot pounds med mul-pound justerbart vridmoment Ratchet och en socket och sedan ersätta bromsbelägg på andra framhjulet.
12

Byt däcken och hjulmuttrar. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn i en alternativ stjärnmönster så fälgarna är tätt mot hjulnavet. Sänk Monte Carlo långsamt och sedan dra åt hjulmuttrarna använder samma stjärnmönster med mul-pound åtdragning skiftnyckel satt till 100-foot pounds och en socket.
13

Pump foten bromspedalen tills det känns fast och sedan fyller behållaren med bromsvätska. Släpp parkeringsbromsen och ta bort hjulet stärkande enheten innan provkörning av Monte Carlo.
Bak Bromsbelägg ersätter
14

Utför steg 1 och 2 som illustreras i avsnitt 1 utom gäller inte parkeringsbromsen och placera hjulet stärkande enheten framför ett av framdäcken.
15

Utför steg 3 och 4 som beskrivs i avsnitt 1 om de bakre däck och bakaxel i Monte Carlo och sedan lossa bulten och brickan fäst kabeln fästet på baksidan bromskaliperenheten med en kombination skiftnyckel. Detta gör det möjligt bromsok att svänga upp och ner nog att ta bort på bromsbeläggen. Koppla inte ur kabeln parkeringsbromsen från bromsok spaken.
16

Ta bort den nedre hylsan bulten med en kombination skiftnyckel och sedan vrida bromsoket uppåt. Avlägsna den yttre dynan som beskrivs i avsnitt 1. Den bakre oket har bara en kolv. Komprimera denna kolv med två par justerbara tänger placeras mot den yttre okhuset och uppbackning flikarna platta av innerdyna och sedan ta bort den inre bromsklossen genom att dra ut sin stoppbygel från bromsok kolv.
17 < p> Utför steg 8 till 13 som illustreras i avsnitt 1 för att ersätta de gamla pad klipp och bromsbelägg och vända de små skillnader i tillvägagångssätt avsnitt 2 för att återställa den bakre bromssystemet och församlingar hjul.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58147.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.