Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man gör en Front Brake jobb på en 2003 Dodge Ram

för 2003 Dodge Ram började den tredje generationen av lastbilen som var tillgängliga i 1/2-ton, 3/4-ton eller 1-tons modellerna. Det fanns även tillgänglig i två-eller fyrhjulsdrift. Byte av främre bromsarna på 2003 Dodge Ram använde samma procedur oavsett vilken modell eller drivlina lastbilen kom med. Den enda skillnaden var på 1-tons modellen - om att ersätta hjulen i denna modell måste navet förlängning och monteringsmuttrarna noggrant avlägsnas från rotorn. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
stödbenet (er) från Lug nut skiftnyckel eller breaker bar
Hylsnyckelsats
3/8-tums hex-head nyckel
Stor C- klämma eller bända bar
Mjölk låda eller stadig låda
antikärvningsmedel pads
Replacement
Replacement rotorer
smärgelduk equipment shop trasor
Momentnyckel (justerbar) katalog
Visa fler instruktioner
1

Bryt muttrarna löst på ena framhjulet med tappmuttem skiftnyckel eller breaker bar. Lyft Ram med hydraulisk domkraft och sedan stödja framhjulet på en pallbock placeras under den nedre länkarm. Om så önskas, lyfta och stödja andra framhjulet efter sprickbildning muttrarna löst. Ta bort muttrarna och ta bort hjulet (s).
2

Sätt ett bändjärn i den främre porten av bromsok och sedan bända utombordaren pad mot rotorn att komprimera bromsok kolv. Vid behov använd en stor C-klämma för att komprimera kolven ytterligare i bromsoket hålet.
3

Använd en 3/8-tums hex-head för att ta bort den övre och nedre bromsok guide bultar. Ställ dem åt sidan.
4

Rotera bromsok bakåt bort från rotorn och bromsok fästet. Vila bromsok på mjölk korg eller låda. Låt inte bromsoket hänga från broms slang eller skador kan uppstå på den. Ta bort den yttre dynan från bromskaliperenheten först genom att bända klippen bort av bromsok bostäder. Dra inombordsmotorer pad klämman ur bromsok kolv. Gå vidare till steg 6 om inte ersätter rotorer.
5

Ta bort de två bromsok ankarbultarna använder breaker bar och en socket. Ställ ankaret åt sidan. Avlägsna rotorn. Den 1-tons modellerna, ta bort bultarna nav förlängning först och sedan ta bort navet förlängning för att avlägsna rotorn. På alla modeller, rengör navet förlängning med smärgelduk. Spraya en ny rotor med broms ren för att ta bort den skyddande beläggningen och sedan ersätta den nya rotorn på navet. Byt bromsok ankaret och dra åt skruvarna med momentnyckel (130 foot-pounds för lätta 1500 eller 210 foot-pounds för tunga modeller).
6

Installera inombords pad i bromsok kolv först och sedan ersätta den yttre plattan på okhus. Applicera ett rejält lager antikärvningsmedel till ytan av de rattle klippen. Använd en hantverkare pensel att förhindra att få någon av föreningen på rotorn. Torka av överflödig förening från rotorn vid behov. Placera bromsok och stoppningselementet över rotorn och bromsok ankare. Applicera ett tunt lager anti-gripa till den släta ytan av styrbultar innan du installerar dem i bromsoket. Dra åt bultarna till 24 foot-pounds med hjälp av momentnyckel om möjligt med hex-head-tangenten. En adapter kan vara nödvändig för att uppnå detta.
7

byter hjulet och lug nötter. Dra åt muttrarna spola till navet och sedan sänka Ram. Dra åt muttrarna med 140 foot-pounds. Upprepa proceduren för den andra sidan.
8

Pump bromspedalen tills den känns fast för att sittplats dynorna till rotorerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57322.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.