Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Wire en 4 Pin Trailer Connector till en 7-kontakt

Det finns mycket konkurrens och förvirring i trailern världen när det kommer till anslutningar. Förutom flera modeller av kontakter på marknaden, det finns många adaptrar som ansluter ett märke till ett annat. Så det är klokt att hård-wire en gemensam koppling till en hög användning trailer. Adaptrar har extra kablar. De kan lätt fastna eller bli sliten. Detta kommer oundvikligen att leda till säkringar och större reparationer ledningar. Saker du behöver
testlampa
Avbitare
Wire Crimptänger
Splice kontakter
eltejp
Zip-slipsar
Visa fler instruktioner

1

Skär fyra-poliga kontakten off av släpvagnens sele. Verifiera koderna sele färg på varje baklykta. Det bör finnas en gemensam färg för båda bakljusen. Vänster och höger blinkers bör alla ha en annan färg. Detta står för tre av färgerna i kabelnätet. Den återstående färgen är jordledningen. Notera färgerna och deras funktion.
2

Slå på bogsera lampor fordonets svans. Sondera sju stift med ett test ljus. Notera placeringen av stiftet. Upprepa denna process för både blinkers. Spåra platsen jordledningen från baksidan av pluggen och följa kabeln till kroppen marken platsen. Addera 3

Splice den sju-poliga släp kontakten leder till släpet sele. Crimp varje kontakt och anslut sedan kontakten till dragfordonet. Testa varje krets och göra eventuella korrigeringar.
4

Wrap de skarvade kablarna i eltejp och göra ett kabelnät. Cinch varje ände av sele med en liten dragkedja-slips för att hindra tejpen från repar upp sig. Fäst selen på släpvagnen tungan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60750.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.