Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

RPTFE Vs. EPDM Specifikationer

EPDM står för eten propen, medan RPTFE står för förstärkt polytetrafluoreten. RPTFE är också känd som armerad teflon. Både EPDM och RPTFE är organiska föreningar med såväl eftertraktade egenskaper. Föreningarna är resistenta mot andra skadliga föreningar, vilket gör dem användbara för många tillämpningar. Bilindustrin är den största användaren av båda föreningarna. Resistance

EPDM är resistent mot vatten, kemikalier, gas och värme. Föreningen är resistent mot temperatur på upp till 302 grader Fahrenheit. RPTFE är resistent mot aggressiva kemikalier, fyllmedel och kväve tetroxide, även känd som starkt oxiderande media. RPTFE värmebeständighet är överlägsen EPDM-material eftersom den har en värmebeständighet på upp till 520 grader Fahrenheit.
Fysiska egenskaper

EPDM har en töjning på upp till 600 procent medan RPTFE har en töjning på upp till 300 procent. Förlängning hänvisar till hur långt materialet kan sträckas innan den går. EPDM har en hårdhet mellan 30 och 95 och RPTFE har en hårdhet från 50 till 55. EPDM har en draghållfasthet 1-3 PSI och en specifik vikt av 0,88 g /ml, medan RPTFE har en draghållfasthet av 4000 PSI och en specifik vikt av 2,2 g /ml. Draghållfasthet definierar hur mycket kraft krävs för att dra materialet till en punkt där det går sönder eller snaps. Specifik vikt definierar hur tätt ett material genom att jämföra den med vatten.
Applications

EPDM används i fordonsindustrin gummilister och packningar, radiatorer, rör, bälten , trädgårdsslang, elektrisk isolering, takläggning membran, motorolja tillsatser, bromssystem, och mycket mer. RPTFE används på kulventiler system, delar borrning, brickor, diabilder transportband, transportband linjaler, packningar och mycket mer. RPTFE används också i laboratorier av forskare som använder det för rör, behållare och fartyg på grund av dess kemiska beständighet.
Övriga specifikationer

RPTFE är en kalkhaltig-vit färg medan EPDM är svart. RPTFE är 15 precent glas fyllt och normal PTFE som har någon filler. RPTFE rekommenderas för livsmedel applikationer och produkter som behöver resistens mot värme, kemikalier och syror medan EPDM inte. RPTFE upptäcktes 1938 och EPDM har varit känd sedan åtminstone 1500-talet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59191.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.