Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter ett hjulnav Assembly K1500

GMC K1500 Sierra lastbil byggs av General Motors. K1500 lastbilar utrustade med församlingar hjulnavet på båda framhjulen. Näven är de viktigaste komponenterna som bromsoken, bromsbelägg och rotorer broms ansluta till. Hjulet navenhet är också utrustad med ett rullager som tillåter framhjulen att vända, och en ABS bromsar sensor. Navet gör det möjligt för hjulen att vända och ge de bromskomponenter för att utföra sin önskade funktion. Om lagret inne i en hub låser upp, byta hjulnavet omedelbart. Saker du behöver
Däck Tool Review Jack
Jack står
1/2-tums spärrnyckel
1/2-tums enhet socket uppsättning
platt skruvmejsel
Bungee sladd
Gummiklubba
Ny hjulnavet montering
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Park GMC K1500 modellen lastbil på en säker arbetsplats och tillämpa parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna från båda framhjulen ungefär en kvarts varv motsols med ett däck verktyg.
3

Jack framsidan av GMC K1500 lastbilen upp och placera pallbockar under utsedda domkraftsfästen på båda sidor om lastbilen. Sänk bilen på pallbockar och lämna uttaget på plats.
4

Ta bort alla muttrarna från framhjulen. Dra framhjulen bort naven och placera dem platt ner på ytan. Flytta till framsidan förarsidan hjulnavet.
5

Lossa och ta bort de två bromsok montering bultar på baksidan av bromsoket med en spärr och en socket. Skjut en platt skruvmejsel mellan bromsskivan och den yttre bromsklossen. Bänd bromsbelägget fram och tillbaka tills tjockleken är lös nog att ta bort från rotorn. Dra bromsok från rotorn med händerna och hänga bromsok till en av fjädringskomponenter bakom hjulnavet montering med ett bungee rep.
6

Dra bromsrotorn rakt av navet med händerna . Om rotorn sitter fast, använd en gummiklubba för att knacka av rotorn från hjulnavet. Placera rotorn åt sidan. Flytta till styrspindeln bakom hjulnavet montering och bort bultarna från klämman som håller ABS kablaget på plats, med en spärr och en socket. Hastighetssensorn selen ansluts till baksidan av navet och den kontakt som är monterad nära styrspindeln. Koppla ur hastighetsmätare från ledningsnätet och drapera selen över hjulnavet. Lossa och ta bort hjulnavet montering bultar från baksidan av hjulnavet med en spärr och en socket. Hjulet navet är monterad på spindeln stödplatta. Dra hjulnavet rakt ut från spindeln med händerna
7

. Tryck på hjulnavet, om det behövs, med gummiklubba. Placera den gamla hopfogningshjulet nav åt sidan och placera nya hjulnavet på spindeln och mot spindeln fästplatta. Omvänd samma steg ovan för att återansluta hjulnavet och alla de bromsande delarna. Var noga med att dra åt hjullager bultar till 100 foot-pounds och bromsok montering bultar till 25 foot-pounds med en momentnyckel och en socket.
8

Flytta till passagerarsidan framhjulsnavet och upprepa processen att ersätta aggregatet hjulnavet. Skjut båda framhjulen på naven och skruva muttrarna på tätt. Jack framsidan av GMC K1500 lastbilen upp och ta bort domkraften. Sänk trucken till marken och ta bort jack. Avsluta skärpning alla muttrarna på framhjulen åt ordentligt med däck verktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59151.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.