Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ett avgasrör på en Dodge Neon SE 2001

Den 2001 Dodge Neon SE är utrustad med en 4-cylindrig motor som är tillverkad av Mitsubishi. Motorn är en överliggande kamaxel-konstruktion med avgasgrenrör skruvas direkt framför motorn och fäst vid huvudet med åtta muttrar. Även sällan ett misslyckande punkt, är grenröret lätt servad. Denna snabba, gör-det-själv-projekt tar under en timme att slutföra, men efter ordentlig åtstramning förfaranden vid fastsättning av grenröret till huvudenheten är avgörande. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Jack upp framför bilen och placera pallbockar under den främre, undre länkarmar. Unbolt lead-off pipe från avgasgrenröret med en hylsnyckel och dra röret nedåt och bakåt för att rensa monteringsnitarna som är en del av grenröret.
2

Höj huven på Neon och ta bort ledningar-sele klipp som är kopplade till grenröret värmeskölden. Lossa skruvarna som håller värmeskölden på plats, ta bort värmeskölden, och ställ den åt sidan.
3

Lossa syresensorns kontakt kabelnätet, och ta bort syresensorn från avgasgrenröret med en syre-sensor uttaget och 3/8-tums Ratchet. Lossa och ta bort de åtta muttrar som fixerar avgasgrenrör till motorn och ta bort den, tillsammans med den Grenrörspackning.
4

Montera en ny packning och fördelare på motorn och dra åt de åtta nötter i stället. Börja i mitten och alternativa dra åt muttrarna, som arbetar på utsidan. Snug bultarna på plats en liten bit i taget, var noga med att inte dra och gängorna.
5

tillbaka syresensor, värmeskydd och kabeldragning-sele klipp. Sätt tillbaka den nedre lead-off pipe i och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61553.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.