Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort den kabel Parkeringsbroms


Från tid till annan, den kabeln som går från spaken inuti fordonet till själva bromsen kommer att försvagas, sönder eller helt enkelt sträcka. När detta händer måste du byta ut kabeln för säker drift av fordonet. För att ta bort kabeln finns ett antal säkerhetsåtgärder för att utföra innan företaget denna uppgift. Instruktioner
1

Chock framdäcken att hindra fordonet från att rulla framåt utanför de uttag som under bakaxeln. Utan proppar framför och bakom framhjulen riskerar du att bilen rullar framåt eller bakåt och falla av domkraften. Om du är under fordonet när det händer, kommer du att bli allvarligt skadad om inte dödat. Bakaxeln på bilen
2

Jack upp så att bakhjulen kan rotera fritt. Placera domkraften under bakaxeln för att stabilisera bilen när du arbetar i det på bromssystemet.
3

Lossa muttrarna på hjulet och ta av hjulet från fordonet. När du har tagit bort hjulet du behöver ta bort trumman från hjulet. Trumman kan sticka lite så mild knackning kan behövas för att lossa den från hjulet. När fatet är från ratten, kommer du att kunna se bromsbackarna. Bromsen mekanismen och i slutet av den akuta kabel fästpunkt kan lokaliseras. Ta bort den gamla kabeln genom att demontera mekanismen. Iaktta försiktighet för att demontera endast till den punkt där kabeln kommer fri.
4

Ta bort den gamla kabeln genom att mata den genom öppningen och tråden den nya kabeln tillbaka genom öppningen. Sätt tillbaka bromsmekanismen. Nu är det möjligt att montera trumman och fäster fälgen och hjulet.
5

Använd hylsnyckel för att lossa de två skruvarna som håller änden av kabeln till insidan av hjulet. För beslagtagna bultar, applicera en liten mängd penetrerande olja. Låt oljan verka i cirka 15 minuter och sedan försöka igen. Koppla loss kabeln från baksidan av hjulet.
6

Följ kabeln fram och lokalisera var det kommer in i insidan av bilen. Flytta in i bilen och hitta kabeln. Fortsätt att följa kabeln tills du hittar fästpunkten antingen på konsolen eller bredvid bromsen i brädan på förarsidan stolen.
7

Lossa muttern som applicerar spänning på kabeln tills kabeln är fri från parkeringsbromsen handtaget och mekanismen på insidan av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56834.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.