Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en axel i en pick up truck

Bakaxeln av en pickup har många interna komponenter som gör att de bakre hjulen att snurra. Dessa inkluderar den differentiella montering, lager, tätningar, och ett par drivaxlar som ansluter differentialen till hjulen. Dessa drivaxlar som måste bort helst differentialen behöver bytas, eller om det finns en tätning eller axellagers som händer ute. Om du har något av dessa problem och du behöver ta bort en axel, kan du göra det på under en timme. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stoppklossar
Däck järn
Kraftig bungee rep
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Lång spetstång
Visa fler instruktioner
1

Sätt stoppklossar runt framhjulen. Sätt tillbaka domkraften under axeln. Plocka upp bakaxeln så bakdäcken är igång. Ta bort drivhjulen från bakänden med däck järn.
2

Unbolt bromsoket från axelhuset med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra bromsok från axeln, och sedan stödja sin vikt med den tunga bungee rep. Drag av rotorn från axelns.
3

Skjut en dropplåt under differential i mitten av axeln. Unbolt differential lock från bakaxeln med 3/8-tums Ratchet och uttag. Låt den differentiella vätskan tom från axeln i tråget.
4

Leta drevet skruvaxelns lås, som är på precis rätt i mitten av differential. Unbolt låsskruven med 3/8-tums Ratchet och uttag, och sedan dra den cirkulära pinjongaxeln utanför centrum av axeln med händerna.
5

Flytta till utsidan av axeln . Skjut drivaxeln i mitten av axeln med händerna. Dra ut den U-formade brickan i slutet av drivaxeln i mitten av skillnaden med de långa nål-tång. Flytta tillbaka till utsidan av axeln, och sedan dra ut drivaxeln ut i slutet, stödja axeltappen med ena handen medan du drar ut den med den andra. Ställ axeln nedåt på en ren yta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61552.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.