Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bakbromsarna på en 2001 Silverado

Den 2001 Chevy Silverado använder bromsbelägg och skor på de bakre bromsarna. Bromsbeläggen måste inspekteras och eventuellt ändras samtidigt som du ändrar de främre. Dynorna och bromsok är större än på de flesta andra bilar, så se till att du får rätt storlek för att ersätta kuddar. Det finns vissa mindre skillnader i ersättning bromsarna för 2002 modellen Silverado lastbilar, främst beroende på storleken av lastbilen. Saker du behöver
Turkiet Baster
Ordet jack
Jack står
Däck järn
Bromsrengöringsmedel
dräneringskärlet
Flare-skiftnyckel
öppen nyckel
Bromsbelägg
Anti-squeal förening
Högtemperatursfett
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
Borttagningsproceduren
1

öppna huven av lastbilen och ta bort två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern, med hjälp av en kalkon Baster, spruta eller annan sugverktyg som aldrig har använts för något annat.
2

Block framsidan hjul med stoppklossar, höja den bakre änden, stödja den på pallbockar och ta bort bakhjulen.
3

Tvätta av monteringsbandet bromsskivan med aerosol och broms renare, använder en dräneringskärlet under monteringen för att fånga eventuella rester. Vänta på lamellaggregatet att torka.
4

Komprimera varje bromsok kolvarna i bromsoket, med hjälp av en C-klämma. Titta bromsvätskenivån i mater cylindern när du långsamt komprimera kolven, och se till att vätskan inte rinner.
5

bort bromsok nedre fästskruven med en skiftnyckel, sedan svänga bromsok uppåt för att komma till bromsbelägg. På en 1500 modell, håll glidstift med en öppen nyckel och ta av bulten med en flare-skiftnyckel.
6

bort de inre och yttre bromsbelägg från bromsok fästet.

Installation
7

Applicera anti-squeal förening till fästplattorna om ersättande kuddar. Applicera föreningen i cirklar som kommer att matcha kanterna på bromsok kolvar.
8

Installera de inre och yttre dynorna i bromsoket monteringsfäste.
9

Smörj bromsok monteringsbulten med hög temperatur bromsen fett. Pivot bromsok nedåt och installera monteringsbulten med skiftnyckel. Dra åt bulten till 31 foot-pounds för en 1500 lastbil, eller 80 foot-pounds för en 2500 lastbil.
10

Anslut hjulen efter byte av bromsar för båda hjulen, sänk sedan lastbilen utanför pallbockar.
11

Refill huvudcylindern med färska DOT 3 bromsvätska.
12

Tryck på bromspedalen flera gånger till sittplats dynorna.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57963.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.