Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar Bromsbelägg på en 1997 Toyota Corolla

År 1993, omgjorda Toyota helt till Corolla, vilket ger en rundad och mer modernt utseende. Denna kropp design varade genom 1997 års modell. Den 1997 Corolla kom standard med en 100-hästkrafter, 1,6-liters fyrcylindrig motor. Den enda bromssystemet finns på 1997 Corolla använde främre skivor och bak trummor. Att veta hur man ska ersätta de skivbromsklossar på 1997 Corolla kan spara dig mycket pengar över livet i bilen. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
8-tums C-klämma
Bungee strap
Gummiklubba
Nya Rotorer (om det behövs) katalog Momentnyckel
Skivbroms fett
DOT 3 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Open bromsen huvudcylindern och hävert ut ungefär hälften av bromsvätska, med en kalkon baster. Överför vätskan till en liten behållare.
2

Lossa, men ta inte bort, den Corolla främre muttrarna, med ett Ratchet och uttag.
3

Höj framsidan av Corolla med en domkraft. Ställ pallbockar under bilens hjälpram och sänk Toyota tills bara pallbockar stödja dess vikt.
4

bort de främre muttrarna och dra framhjulen från Corolla.
5

Placera en 8-tums C-klämman över tjocklek, så att skruven delen av klämman vidrör yttre bromsbelägget och den fasta delen vidrör den bakre delen av caliperhuset. Dra åt C-klämman tills det stannar och ta bort C-klämman. Detta drar tillbaka bromsok interna kolv.
6

bort bromsok bultar på baksidan av Corolla s bromsok, med en spärr och uttag. Dra tjocklek upp och av av rotorn. Häng bromsoket från en närliggande upphängningskomponent med ett bungee rem eller klädhängare
7

Ta anti-skrika stift -. "W" formade ledningar på baksidan av dynorna - och dra ut dem. Dra de gamla bromsbelägg ur spåren i bromsok fästet. Ta bort de två skruvarna på baksidan av bromsok fästet, med ett Ratchet och uttag, och ta bort bromsok fästet.
8

Ta rotorn och dra bort det från Corolla nav. Om rotorn inte dra bort lätt, knacka lätt på baksidan av rotorn med en gummiklubba för att frigöra det
9

Inspektera rotorn för eventuella visuella defekter, såsom:. Djupa spår, slipning, het spotting eller en spegelblank glans. Om eventuella brister finns, byt ut rotorn med en ny. Om inga brister föreligger, placera rotorn tillbaka på navet.
10

Installera en ny rotor, om det behövs, och ställ in bromsok fästet tillbaka över rotorn. Dra åt Okfäste bultar till 65 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
11

Montera de nya bromsbeläggen i bromsoket fästet och sätt den anti-skrika stift i hålen på baksidan av båda trampdynor. Coat baksidan av bromsbeläggen med skivbroms fett för att förhindra hög stigning tjut.
12

Avlägsna bungee bandet från bromsok och ange tjocklek på bromsok fästet. Dra åt bromsok bultar till 25 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
13

Upprepa steg 5 till 12 för kuddarna på den andra sidan av Corolla.
14

tillbaka Corolla framhjul och dra åt muttrarna. Höj Corolla bort av pallbockar, med hjälp av en domkraft, och ta bort domkraften. Sänk Toyota till marken.
15

Dra åt muttrarna med 80 foot-pounds i ett kors och tvärs mönster, med en momentnyckel och uttag.
16

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern och fyll den till "Max" linje med DOT 3 bromsvätska, om det behövs. Stäng lock på huvudcylindern.
17

Tryck och släpp bromspedalen tills den känns fast under foten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59217.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.