Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en 2001 Pump Blazer Fuel

I hjärtat av en 2001 Chevy Blazer bränslesystem är den elektriska bränslepumpen monteras internt i bränsletanken. Bränslesystemet på Blazer är ganska sofistikerad, vilket gör felsökning en svår process. Strömförsörjningen till bränslepumpen är datorn drivs och leds genom flera säkring av block och en bränslepump relä. När bränslesystem frågor uppstår en av de första potentiella orsaker att eliminera är bränslefiltret. Du gör detta genom att ersätta den. Filtret är placerat under Blazer nära förarsidan ram järnväg mellan bränsletanken och motorrummet. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Bränsletrycksmätare
Vise grepp
Brandsläckare
Bränslefilter
Fuel banavsnittet
Icke-metalliska hammare
Mobiltelefon kamera
startvätska
Visa fler instruktioner
1

Spraya en liten mängd startfluidum i Chevy Blazer s luftrenare medan veva startmotorn. Om Blazer startar upp en kort stund och stannar ett par sekunder efter att startfluidum avleder den indikerar ett bränsle problem.
2

Kontrollera säkringen rutan för eventuella säkringar. Detta kräver att dra varje säkring ut, en i taget. Kontrollera varje säkringen och byt ut den innan du drar en annan. För att diagnostisera en trasig säkring hålla upp mot ljuset,. Om det finns gap eller missfärgad brännmärke i metallinsatsen ersätta den med en säkring med samma färg och amperebeteckning
3

bort locket från kretsen rutan placerad under huven, på förarsidan nära brandväggen. Kontrollera alla säkringar genom att dra en ut kontrollerar den och ersätta den innan du drar en annan. Knäpp en bild av kretsen rutan med en mobiltelefon kamera innan du tar bort bränslepumpens relä. Ta bränslepumpens relä från kretsen rutan. Reläet är märkt och drar ut som en säkring, om reläet luktar bränt eller anslutningarna är korroderade, byt ut den eller få den testad. De flesta bildelar butiker kan testa pump reläer.
4

Thread bränsle tryckmätare på schraderventilen belägen på en bränsleledning eller bränslefördelningsröret, under huven. Den schraderventilen ser ut som ett ventilskaft på ett däck, bör den ha ett plastlock över den. Ventilen plats varierar beroende på olika typer av bränsle som används injektioner system. Trace bränsleledningarna ur intaget tills schraderventilen ligger.
5

Placera bränsletrycksmätaren tanke och vrid nyckeln till läge på, bör detta köra bränslepumpen för ett fåtal sekunder. Det rekommenderas att bränslesystemet cyklas genom att vrida nyckeln på och av tre eller fyra gånger för att få en korrekt tryckmätning, detta kräver en 20 sekunders paus mellan viktiga cykler. Generellt ett tryck av 55-61 psi, med nyckeln och motorn inte är igång, tyder bränslepumpen fungerar.
6

övervaka trycket om det var inom det acceptabla området när de testas. Notera den tid det tar för trycket att blöda ner. Om trycket fallit snabbt kontrollera bränsleledningarna är täta. Om inget tryck upptäcktes vidare till nästa steg.
7

Avlägsna tanklocket från Chevy Blazer. Lyssna noga nära påfyllningsröret när någon vrider nyckeln till läge på. Bränslepumpen bör få en signal från datorn för att köra i några sekunder. Du bör höra en tillfällig motorljud från bränslepumpen när den körs. För att upprepa proceduren, vänta 20 sekunder för datorn att återställas. Om ingen pump buller upptäcks det kan tyda på en defekt pump eller ett strömavbrott till pumpen.
8

Rap bränsletanken med ett icke-metalliskt hammare i ett försök att starta bränslepumpen. Återigen bort tanklocket och lyssna nära påfyllningsröret när någon vrider nyckeln till läge på. Om du hör pumpmotorn, momentant försöker starta Blazer. Om Blazer startar, bör bränslepumpen repareras eller bytas ut, eftersom det inte är praktiskt att ständigt burk pumpen i drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61490.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.