Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en 1998 Toyota

De bakre bromsarna på 1998 Toyota inte slits ut nästan lika snabbt som de främre bromsarna gör, men du fortfarande behöver ändra dem regelbundet. Göra detta projekt en av dina vanliga underhållsuppgifter och ändra dem själv kan hålla dig från att betala dina surt förvärvade pengar i onödan till en reparation garage. Projektet är inte alls svårt och någon utan erfarenhet kan ändra de bakre bromsarna i cirka 45 minuter per hjul. När du börjar höra det gällt ljud från hjulen när du bromsar, vet du att det är dags att byta dem. Saker du behöver
Automobile jack
Jack står
rörtång
gummiklubba
Stoppklossar
Tänger
Metric Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på ett plant underlag och kila fast stoppklossar på framhjulen. Lossa muttrarna på hjulet som du planerar att arbeta först, medan däcket är fortfarande på marken.
2

Lyft den bakre delen av bilen med bilen uttaget. Placera en pallbock under ramen nära fästpunkten och lyfta upp det till ramen. Släpp bilen domkraften så att bilen vilar på stödbenet.
3

bort hjulet från sidan du börjar med att använda rörtång för att fortsätta att ta bort muttrarna. Placera muttrarna åt sidan.
4

bort bromstrumman genom att dra den rakt från axeln. Ibland om bromstrumman har funnits under en lång tid, måste du lossa den med gummiklubba. Slå på trumman på sidorna ett par gånger för att frigöra det och dra sedan bort det.
5

Ta bort returfjädern från frambromsen skon genom att haka av den. Avkastningen våren är det en som är ansluten både på främre och bakre bromsbackar.
6

Avlägsna hållarfjädern använda tång för att pressa den runda hållaren och vrida ett kvarts varv och dra ut den ur bromsskon. Gör detta för både de främre och bakre bromsbackar på det hjulet. Ta bort automatisk justering, justeraren fjäderben och fjädrarna. Ta åt parkeringsbromsen.
7

Rengör fästplattan liksom resten av bromsen området. Kolla efter tecken på läckage från bromscylindern. Kontrollera innanför bromstrumman av några tecken på att ha dödat från dåliga bromsbackar. Om det finns några skador, har trummorna maskinbearbetade slät eller ersätta dem.
8

Anslut automatiska justeranordning till den nya bakre bromsback och lås den på plats med C-klämma. Anslut justerande stötta, returfjädern och justera fjädern till den bakre skon. Placera den bakre skon på plats på hjulet montering och lås fast den med låsfjäder. Vrid den ett kvarts varv och samtidigt trycka den med tång för att låsa den i.
9

Sätt frambromsen skon på hjulet montering och anslut returfjädern och justerare våren till den med hjälp av tång för att sträcka ut det hela. Se till bromsjusteringsanordning sitter ordentligt mellan de båda bromsbackarna.
10

Montera ankaret våren mellan de två skruvarna och sedan placera bromstrumman över bromsen. Placera hjulet tillbaka på bilen.
11

bort stödbenet från under bilen och sänka bilen tillbaka till marken. Upprepa processen för det andra hjulet.
12

När du har installerat de bakre bromsarna på båda sidor av Toyota, har någon hjälpa dig lufta ur bromsledningarna. Din hjälpare pumpar bromspedalen fyra eller fem gånger, stannar vid fullt tryck och håller pedalen där som du öppnar avluftningsventilen på baksidan av hjulet med hjälp av en skiftnyckel. Gör detta två eller tre gånger tills ingen mer luft kommer ut ur bromsledningen. Upprepa detta för den andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58392.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.