Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en Dodge Durango CV drivaxel

De fyrhjulsdrivna Dodge Durango lastbilar använder enskilda drivaxlar med drivknutar vända framhjulen. Dessa axlar behöver regelbundet underhåll. Utan regelbunden kontroll och underhåll, kan de CV lederna förlorar smörjning och torkar ut. Det leder till axlarna låser upp som kan orsaka en olycka. Innan detta sker, kan du ta bort drivaxel och drivknut från Durango att utföra ditt eget underhåll. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
1/2-tums breaker bar
1/2-tums Ratchet och socket set
J-hook
skiftnyckel uppsättning
24-tums brytjärnet
Tänger
låsring tång
Visa fler instruktioner
1

Sätt Durango på pallbockar med domkraft, sedan ta av hjulen med ett däck järn. Unbolt främre skidplate underifrån Durango med 3/8-tums Ratchet och uttag.
2

Dra ut sprinten i mitten av axeln, ta sedan bort Mutterlåsningen framifrån nav med 1/2-tums breaker bar och uttag. Unbolt navmuttern med samma spärr, sedan ta ut fjäderbricka.
3

Unbolt bromsok fästet på framsidan knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan stödja tjocklek på ramen med j-krok. Unbolt hjulvarvtalsgivaren från baksidan av hjulnavet, sedan skruva isär hjullagret och navet montering från knogen med en skiftnyckel.
4

Bänd drivaxeln bort av överföringen fallet på den främre änden med hjälp av spett. Dra ut axeln av den främre hjulupphängningen med båda händerna och flytta det till en ren arbetsplats.
5

Ta bort boot klämmor på CV lederna i slutet av drivaxlarna med en tång . Ta ut låsringen som håller stativet leden på plats med hjälp av låsringen tång. Ta cirkeln klippa ut på baksidan av CV-leden och sedan ta bort CV-leden från drivaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61463.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.