Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Toyota Tacoma övre länkarm Installation

Den övre länkarm på en Toyota Tacoma styr främre styrspindeln upp och ner hela fjädringsvägen. Denna arm har gummibussningar på ramen och en kulled ansluter till knogen. Båda dessa komponenter är känsliga för slitage från ålder och överanvändning. För att åtgärda problemet, är det ofta billigare att ersätta hela övre länkarm snarare än bara de enskilda komponenterna, och det är lättare också. Detta tar ungefär en timme att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel som
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Spetstång
Ball gemensam separator Tool Review ersätter saxsprint
ersätter övre länkarm
Visa fler instruktioner
1

Park och handbromsen på Toyota Tacoma. Lyft bilen från marken med domkraften och sätta pallbockar under framför lastbilen. Ta av hjulen med däcket järn.
2

Placera domkraften under den nedre styrarmen och lyft upp för att kontakta armen precis under styrspindeln. Dra ut sprinten ur de övre bärarmarna kulled med nål-tång, och sedan skruva isär den övre länkarm från knogen.
3

Separera de övre bärarmarna från knogen med kulled separatorn. Skruva loss övre armen från ramen med en fast nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra armen ur ramen med båda händerna.
4

Sätt ersättande övre bärarmarna i ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Bolt armen till knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan installera ersättare sprinten i kulleden.
5

Avlägsna domkraften från den nedre styrarmen och sedan skruva fälgarna med däck järn. Ta trucken bort av läktaren med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61473.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.