Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar Frambroms på en 2005 BMW X5

Under 2000 släppte BMW en sin första SUV, X5. Den X5 var en nära omedelbar framgång, eftersom det blev BMW: s näst mest sålda modellen i bara dess andra år av produktion. Den 2005 X5 kom i tre olika utföranden: den 3.0i, 4.4i och 4.8i. Med varje trim nivå kom en annan motor: den 3.0i hade en 3,0-liters rak sexcylindrig, hade 4.4i en 4,4-liters V-8 och 4.8i hade en 4,8-liters V-8. Alla utföranden kom standard med fyra hjul bromsar låsningsfria skiva. Byte av främre bromsarna på 2005 BMW X5 är lite mer komplext än att byta bromsar på ett typiskt fordon, men ändå bara kräver måttlig bilreparationer skicklighet. Saker du behöver
Turkiet Baster
Småcontainer
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
platt skruvmejsel
Hex-bitars socket set
Bungee strap
BMW verktyget nr 34-1-050 (Front bromsok kolv justering verktyg) katalog Mikrometer
Ny frambroms hårdvara kit (om det behövs) katalog Nya broms rotorer (om det behövs)
Nya bromsbelägg
Skivbroms fett
Momentnyckel
1 liter DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

bort bromsvätska från bromsen huvudcylinder med en kalkon Baster tills det bara halvfullt. Överför bort vätskan till en liten behållare.
2

Lossa X5 främre muttrarna med Ratchet och uttag.
3

Höj framsidan av BMW med en domkraft och placera pallbockar under ramen rälsen. Sänk X5 tills bara pallbockar stödja dess vikt. Ta bort muttrarna och dra framhjulen från SUV.
4

Dra ledningsnätet som pluggs i den bakre delen av bromsok.
5

Sätt bladet av en platt skruvmejsel under hållarfjädern håller den yttre bromsklossen till tjocklek och bänd bort den från plattan och tjocklek. Inspektera låsfjäder för synligt slitage eller böjning. Kasta och byt hållarfjädern om böjning eller slitage förekommer.
6

Dra plastdon bort den bakre delen av bromsok, utsätta bromsok bultar. Ta bort bromsok bultar med en spärr och en hex-bitars socket. Dra bromsok från rotorn och hänga den från en närliggande upphängningskomponent, med ett bungee rem.
7

Dra den yttre bromsbelägg från tjocklek. Sätt bladet av en platt skruvmejsel under den inre bromsklossen och bänd upp tills du kan ta tag i den. Dra det inre bromsbelägget från bromsok - märker att en metallklämma går i bromsoket kolven att hålla dynan på plats
8

Avlägsna rotorn genom att ta bort skruven i mitten av rotorn. med en spärrnyckel och hex-bitars socket och dra av rotorn från den X5.
9

mäta tjockleken på rotorns skivan i fyra platser med en mikrometer. Jämför tjockleken av rotorn med den minsta tjockleken specifikation av 1,35 inches på en 13,1-vid-1,4-tums rotorn och 1,1 inches på en 13,1-vid-1,2-tums rötor.
10

Kassera rotor och ersätta den med en ny om den är tunnare än den minsta tjockleken eller har något synfel (spår, hot spots eller spegelblank glans), som du kan inte maskinen X5 s rotorer. Låt rotorn är som om det är tjockare än den minsta tjocklek och inga synliga defekter.
11

Placera den nya eller original rotor tillbaka på X5 och dra åt centrumskruven till 12 foot-pounds med en momentnyckel och en hex-bitars socket.
12

Place BMW verktyget nr 34-1-050 (främre bromsok kolv justering verktyg) så att paddlarna är inne bromsok, placerad precis som broms dynor. Dra veven på änden av verktyget tills de interna bromsok kolvpressar fullt i bromsoket.
13

Applicera ett tunt lager av skivbroms fett på baksidan av bromsbeläggen och ytorna parning på tjocklek och tjocklek konsol.
14

Placera den inre bromsklossen så att clipset på baksidan av dynan ställer upp med hålet i bromsoket. Tryck den inre bromsklossen tills den helt sittplatser inne bromsok kolv. Sätt den yttre bromsbelägg på tjocklek. Bromsbeläggen har antingen ett "L" eller "R" stämplat på dem. Se till att montera pads med "R" stämplat på dem på passagerarsidan av X5 och "L" kuddar på förarsidan.
15

Ställ bromsoket tillbaka på rotorn och Dra bromsok bultar till 81 foot-pounds med en momentnyckel och en hex-bitars socket.
16

Installera nya eller gamla yttre hållare bromskloss och tryck på flikarna i hållaren i hålen på bromsoket.
17

Anslut ledningsnätet tillbaka in i baksidan av bromsok.
18

tillbaka X5 framhjul och dra åt muttrarna. Höj SUV från pallbockar med en domkraft och ta bort domkraften från under BMW. Sänk bilen till marken.
19

Dra framhjulen till 90 foot-pounds i en korsvis, med hjälp av en momentnyckel och en socket.
20

Press och släpp bromspedalen tills den känns fast. Kontrollera vätskenivån i bromshuvudcylindern och lägg DOT 4 bromsvätska tills nivån når "Max" på huvudcylindern.
21

Sätt nyckeln i X5 tändning och vrid den till " 1 "position. Lämna nyckeln i detta läge i minst 30 sekunder för att rensa bromsljuset pad foder. Stäng av tändningen och ta ur nyckeln.
22

Ta gammal bromsvätska till en begagnad bil vätska återvinningscentral för korrekt avfallshantering. Många Bildelsaffärer utföra denna uppgift utan kostnad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59199.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.