Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Vad Heads för My SBC

En av de mest meningsfulla motordelar som kan påverka effekt på små-blocket Chevy (SBC) är topplocket. Fram till 1980-talet fanns det inget annat val än att använda fabriken GM gjutjärn huvuden. Idag finns det flera val (inklusive eftermarknaden gjuten aluminium huvuden) som är överlägsen den 30-årige teknik och design. Även de nyare GM Vortec huvuden är överlägsna. Men en anmärkning - större är inte alltid bättre. Var ärlig om syftet med bilen och väljer ett huvud som passar den avsedda användningen. Produktion cylinderhuvuden

GMs fabrik huvuden kan erbjuda bra prestanda. Moderna SBC huvuden är långt mer effektiva än äldre produktions-versioner. I slutet av 1960 och början av 1970, högpresterande 327 - och 350-kubik-tums motorer kom utrustade med huvuden som utvecklats väl på tiden. Gjutgods, såsom de som slutar på 461, 462 och 292, användes ofta i högpresterande SBC. Dock utklassar nyare teknik införlivas i modern GM heads även modifierade äldre gjutgods. Den 5.7L Vortec V-8 huvuden - som slutar i gjutning nummer 906 och 062, i un-modifierad form - har sina begränsningar men ändå kan prestera bättre än ens kraftigt modifierad tidiga GM gjutgods. Dessa är bra huvuden för standard-till högpresterande gatbruk.
Eftermarknad High-Performance Heads

För en högpresterande motor som fortfarande kan användas för daglig körning, många eftermarknaden leverantörer erbjuder nu topplock som representerar en uppgradering från fabriken topplock. Exempel innefattar huvuden från Edelbrock, Luftflöde Forsknings-och Dart huvuden Cylinder, bland annat. För gatan högpresterande, är det bäst att överväga huvuden avsedda för mid-range operativsystem rpm. Ofta huvuden i 180 - till 195-cc (kubikcentimeter) insugningsport volymintervall kommer att behålla lämplig låg-rpm prestanda för stop-and-go-körning samtidigt prestera bra i full gas situationer. Ju större förskjutningen av motorn, bör desto högre volym av huvudet vara.
Competition cylinderhuvuden

Urvalet av SBC huvuden i konkurrens och racing applikationer är mycket mer kritisk, och beror på vilken typ av racing. SBC är en mindre motor. För mycket topplocket minskar vridmomentet. Oval bana och väg-kurs motorer behöver en bredare effektområde - med mer vridmoment - än gör motorer avsedda för dragracing. Dragracing motorer är begränsade till höga varvtal varierar, så smal som 2.000 rpm eller mindre, under fullgas. För att producera mer makt, huvuden i 210 - till 235-cc-port storleksintervall (eller större) är önskvärda - beroende på andra komponenter i bilen. Om motorn är konstruerad för strikt höga varvtal ansökan, kommer ett större huvud prestera bättre försett sina luftflöde egenskaper matchar resten av motorn /bil kombination. Exempel kan inkludera Dart Pro1 235-cc huvudet eller AFR: s liknande huvud, även 235 cc. För ett bredare varvtalsregister, fela mot den lilla sidan på port storlek.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61185.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.