Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen & Rotorer

Beroende på var du går, kan kostnaden för att ersätta bromsbelägg och rotorer vara flera hundra dollar. Att köpa och byta ut dessa objekt själv kan du spara pengar. De flesta lokala auto-leverans butiker bära de saker som behövs och du kan byta dina bromsbelägg och rotorer själv i en enda eftermiddag. Bara kavla upp ärmarna, ta dina verktyg och börja arbeta. Saker du behöver
Bromsbelägg Sida 2 cementblock
Jack
2 pallbockar
Momentnyckel
Ratchet set mutterdragare
platt skruvmejsel
C-clamp
Visa fler instruktioner
ett block

plats framför eller bakom däcken som ska stå kvar på marken för att förhindra att bilen rullar.
2

Jack upp i slutet av bilen och stödja varje sida med pallbockar.
3

bort däcken. Vid det här laget bör du kunna se bromsok och rotoraggregatet.
4

Ta bort bromsok genom att ta bort skruvarna. Du kan behöva lossa bromsoket genom att föra in en skruvmejsel mellan bromsklossen och rotor för att komprimera kolven. Ta en tjocklek på en gång för att förebygga problem. Detta gör att du kan se den återstående bromsok bör du glömma hur att sätta ihop den andra.
5

bort bromsbeläggen. Beroende på din bil, kan bromsbeläggen antingen sitta i bromsok fästet eller ansluten till bromsok med clips. Om dynor är klippt till bromsok, bort utanför dynan. Använd en C-klämma för att komprimera bromsok kolven tillbaka in i bromsoket. Låt dynan inuti bromsen på att förhindra skador på kolven. Detta är också användbart med multi-kolvsok i att insidan pad kommer att komprimera båda kolvarna lika. Om dina bromsbelägg är monterade på bromsok fästet, ta bort den utanför dynan och kasta. Placera den inre dynan mot bromsok kolv innan sammanpressning av kolven tillbaka in i tjocklek med C-klämman. Placera tjocklek på toppen av rotorn eller lägga på den med en tråd. Låt det inte hänga med slangen.
6

bort bromsok fästet, men bara om det krävs för borttagning av rotorn. Den Okfäste hålls vanligtvis på med två bultar. Avlägsna bultarna och sedan bromsok fästet.
7

ur rotorn. Det kommer oftast av ganska lätt. Om det är rostig, kanske du behöver trycka rotorn med en hammare mellan klacken dubbar för att bryta loss den. Var noga med att inte slå en klack stud eller det kan vara skadad.
8

Mät rotorn för renovering eller kassera den och ersätta med en ny. De flesta lokala delar butiker kommer att mäta och resurface rotorer om du inte har en renovering maskin.
9

Installera nya eller återuppstod rotor och bult på bromsok fästet. Dra åt bultarna till tillverkarens specifikationer.
10

Installera bromsbeläggen i bromsoket konsol eller tjocklek, beroende på ditt fordon.
11

Placera bromsoket över dynorna och rotor och tillbaka bultarna. Dra åt bultarna till tillverkarens specifikationer.
12

Byt däcken och att hjulmuttrarna och sänk bilen till marken.
13

Vridmoment åt muttrarna för att förhindra rotorn skevhet
14

Pump bromsarna innan du kör till sittplats bromsbeläggen till rotorn. Om bromspedalen inte känns rätt efter tre eller fyra pumpar, ta bort däcken och kontrollera bromsarna.
15

provköra vehicle.The bromsarna kan kännas lite mjuk för de första resorna , tills bromsbeläggen sätet ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58402.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.