Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bromsbeläggen på en Ford 2001 F150

Den 2001 Ford F-150 byggdes för makt, bränsleeffektivitet, lastutrymme och bogsering. Det var en välbyggd lastbil som inkluderade bromsar som är tänkta att pågå 300.000 miles. Om dina bromsar har börjat skrika, greppa, eller tappa trycket, då är det dags att byta ut dem. Om du inte vill ta besväret att ta lastbilen till en verkstad, kan en broms jobb hanteras hemma för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Däck järn
Rep eller snöre
underläggskilen
Hylsnyckelsats
Tvingfäste
Nya bromsbelägg

Visa fler instruktioner
1

Lossa klackarna. Klackarna muttrar håller däcket på hjulet. Ta inte bort dem helt utan lossa dem en till två hela varv med däck järn. Placera stoppklossar framför däcken du inte bort.
2

Höj lastbilen. Placera domkraften under en stödjande del av undersidan av lastbilen och Jack upp tillräckligt så det finns utrymme att placera domkraften under samma stödjande plats. Upprepa för båda sidor av bilen. Addera 3

bort däcken. Helt ta bort alla muttrarna från däcken. Ta bort däcken från lastbilen.
4

bort bromsoket mount. Den bromsok fästet är metallkonsolen som omsluter bromsbeläggen och sitter på rotorn. Fästet kan tas bort genom att ta bort de två skruvarna som håller den på rotorn med hjälp av socket set. När tjockleken avlägsnas, binda upp till undersidan av trucken. Du vill inte fästet att hänga eftersom det kommer att sätta skadligt tryck på bromsledningen.
5

bort bromsbelägg från fästet genom att glida dem ur.
6

Komprimera bromsoket. Bromsoket är den runda kolven ligger i centrum av fästet. Det finns två sätt att komprimera bromsoket. Du kan antingen komprimera den för hand eller använd C-klämma för att komprimera den.
7

Montera de nya bromsbeläggen. De nya bromsbelägg kommer att glida in i spåren som de gamla var i. De två kuddar är universella, men se till att bromsen materialet, det svarta materialet, är vänd inåt mot rotorn.
8

Sätt tillbaka fästet på rotorn. Rebolt fästet på rotorn. An-slut. Snug varje tappmuttem till finger täthet. Sänk bilen med domkraften och dra åt varje öra med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57664.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.