Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder ett fjäderben Manual Kompressor

En manuell strut fjäderspännare är utformad för att komprimera strut våren på en framhjulsdriven bil. Detta är ett nödvändigt förfarande vid demontering av stöttan i syfte att ersättare. Den strut Våren är extremt stark eftersom den är ansvarig för att stödja fordonet. Tänk på att om fjädern är plötsligt frigörs från sitt komprimerade tillstånd, kan allvarliga skador uppstå på allt i sin väg. Saker du behöver
½-tums
spärrnyckel Uppsättning sockets
Visa fler instruktioner
1

Stå staget framför dig med det nedre fästet vänd bort. Lossa inställningsmuttern på kompressorn med hjälp av en hylsa och spärrskaft för att expandera det nog att passa på våren. Placera de nedre två fötter hos kompressorn på botten spole av fjädern så lite som det går. Det är lättare att placera fötterna på sidan av spiralfjädern följt genom att vrida kompressorn mot mitten framför dig, som kommer att flytta fötterna ner på våren.
2

Placera de övre fötter på den översta spolen på fjädern. Se till att det övre och undre fötter är i mitten av våren. Ändamålet är att installera kompressorn så det har så mycket utrymme för att komprimera fjädern som möjligt. Vrid kompressorns muttern medurs med hjälp av en hylsa och spärrskaft. Under komprimera processen kontinuerligt övervaka läget för våren kompressorn på våren. Om kompressorn inte är centrerad, kommer den att börja glida mot utsidan och eventuellt lossna.
3

ihop fjädern tills den lossnar från övre lagret plattan. När våren inte längre vidrör övre lagret plattan är fjädern komprimeras tillräckligt. Avlägsna den övre muttern lagerplattan med hjälp av en hylsa. Markera den position som de bästa plattan reglarna står inför för referens och bort plattan våren topp.
4

Lyft kompressorn och fjädern från staget och lägg ner. Tappa inte eller slår fjädern på något sätt. Använd inte möta endera änden av fjädern mot en person i fall det lossnar. Komprimerad fjädrar kan orsaka allvarlig kroppslig skada eller dödsfall.
5

Ta nya stagaxeln. Tryck nedåt och vrid den att släppa och låta den sträcka sig. Stå staget upp framför dig på samma sätt med den främre konsolen vänd utåt. Överför sitsen gummifjädern från gamla fjäderben till den nya. Försiktigt plocka upp den komprimerade fjädern och placera den på den nya fjäderben. Eftersom våren sänks, matcha upp i slutet av våren med spåret i gummi sätet.
6

Installera det övre lagret plattan med de övre reglarna står inför samma sätt som de togs bort. Montera den övre muttern bärande plattan och dra åt med en hylsa. Lossa kompressorn strut fjädern genom att vrida justerskruven moturs med hylsa och spärrskaft. Ta ut kompressorn från våren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60935.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.