Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna i en 2003 Saturn Ion?

Saturn Ion tillverkades av GM Motors från 2003 till 2007. Den ersatte S-serien Saturns, och blev så småningom ersättas med Saturn Astra. Den Ion var tillgänglig som en fyra-dörrars sedan eller en två-dörrars coupé. Den har även två olika typer av bakre bromssystem. Medan den bakre skivbromsen blev mer populärt, var Ion fortfarande tillgängliga med bakre trumbromsar också. Saker du behöver
Bil lyft
Impact pistol
Hylsnyckelsats
Hand skiftnyckel satt
Ratchet och Hylsnyckelsats
bromsok kolv drivrutin verktyg (med flera adaptrar) eller en skiftnyckel
Mekaniker tråd
Pry Tool Review Silikon broms lube
Smärgelduk
Liten stålborste
denaturerad alkohol
bromsback tång
bromsback våren Tool Review Straightedge skruvmejsel
Replacement kuddar eller skor
Justerbar foot-pounds momentnyckel
Visa fler instruktioner
Bak Bromsbelägg
1

upphäva bakaxeln på en lyft eller pallbockar och sedan ta bort de bakre hjulen.
2

Ta bort de två bromsok bultarna med en hand skiftnyckel och ställ dem åt sidan. Använd ett bända verktyg för att ta bort bromsok från rotorn, var försiktig så du inte klämmer bromsok bolt stövlar och skada dem. Häng bromsoket till chassit med mekanik tråd så det inte hänger från broms slang.
3

Använd Mätmarkörverktyget kolven drivrutin eller skiftnyckel för att vrida kolven medurs i bromsoket borrningen . Använd inte en C-klämma eller lås kanal. De bakre bromsok på Ion har en skruv-i hålet. Hitta den passande adapter för föraren verktyget eller skiftnyckel och vrid axeln av verktyget med en spärr och en socket tills spåren av kolven är vinkelräta mot ersättning kuddar. Lyft kanten av gummikolven boot att frigöra eventuell instängd luft och försäkra det kollapsar på plats under kolven ansikte.
4

Ta bort de gamla kuddar från bromsok stöd. Ta bort de gamla pad klipp från stödet och rengör dem med en liten stålborste och denaturerad alkohol. Rengör ytan av bromsok stödet på samma sätt. Bred ett tunt lager av broms silikon glidmedel till bromsok stöd under klippen. Byt ut klippen och sedan använda ytterligare ett lager av glidmedel på klippen där pad flikarna sitta. Montera de nya dynorna gör att slitaget sensorn lyser utombordaren pad.
5

Kontrollera kolven slots är inriktade korrekt att acceptera dynorna.
6

bort den mekanik tråd från oket och placera den över kuddar och rotorer.
7

Placera en beläggning av broms glidmedel på den icke-gängade delen av bromsok bultar och infoga dem i bromsoket. Dra åt bultarna till 27 foot-pounds med en momentnyckel.
8

tillbaka hjulet och vridmoment hjulmuttrarna till 90 foot-pounds. Upprepa proceduren för den andra sidan.
9

Pump fotbromsen flera gånger till sittplats dynorna till rotorerna efter Ion har sänkts till marken.
Rear Brake Skor
10

Lyft Ion och ta bort bakhjulen. Ta bort de bakre valsarna. Låt den ena sidan av de bakre bromsarna intakta vid en tidpunkt att referera sin position. Detta kommer att hjälpa till efter avlägsnande skorna och sedan sätta ihop dem igen.
11

Avlägsna lägre avkastning och fjädrar justeringsfötter med en tång bromsback. Var försiktig så att du inte skadar dem med över-extension om du planerar att återanvända dem.
12

Tryck huvud håller stiftet i den främre skon med ett finger. Det ligger på baksidan av fästplattan. Använd bromsen verktyget sko våren för att komprimera fjädern och vrid bägaren att anpassa sig till facket för att hålla stiftet. Packa våren för att ta bort fjädern, cup och hålla stiftet.
13

bort skaderegleraren stjärnan-hjulaggregat genom att dra den framåt skon mot framsidan av Ion. Om det behövs, vrid star-hjulet för att förkorta skaderegleraren längd. Flytta framåt show mot den bakre delen av Ion och släppa spänningar på den övre returfjäder. Något vrida skon för att separera den från våren.
14

Koppla ur den övre returfjädern bakifrån parkeringsbromsen sko och ställ den åt sidan. Avlägsna nedhållarfjädern och stiftet från parkeringsbromsen sko som du gjorde med den främre skon i steg 3. Skjut spaken för parkeringsbromsen skon i kabeln våren för att lossa kabeln från slutet spaken och sedan ta bort skon parkeringsbromsen tillsammans med spaken och kabel våren. Sprid stoppbygeln av parkeringsbroms sko med en linjal skruvmejsel försiktigt och ta bort klippet och vågbricka.
15

Demontera bromsjusteringsanordning socket, skruv och mutter, sedan rengöra komponenter i denaturerad alkohol . Inspektera enheten, och se till att gängorna smidigt in justeringsmuttern över hela gängade längden.
16

Demontera aggregatet bromsjusteringsanordning och rengör dem med denaturerad alkohol och en liten stålborste. Applicera en liberal beläggning av silikon bromsen glidmedel till trappsteg och återmontera.
17

Rengör sex punkter sko kontakt på fästplattan med en bit smärgelduk och sedan smörja punkter med silikon bromsen glidmedel .
18

omvänd ordning för att återmonteringen de bakre bromsarna, med hänvisning till den andra sidan om det behövs. Byt inte ut trumman på sidan du först slutföra så du kan hänvisa till det för den andra sidan för att återmontera.
19

Vrid stjärna-hjul justerare nog att låta trummorna för att passa perfekt efter både sidor har ihop. Vrid trummor på naven så att de inte reser ett helt varv när snurra. Om de gör det, vrid star-hjulet skaderegleraren ut mer och prova igen.
20

Byt bakhjulen och hjulmuttrar och dra åt muttrarna till 90 foot-pounds med en momentnyckel.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57270.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.