Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Verktyg för Kontroll av höjd en ventilfjäder

Bestämma höjden av ventilfjädrar allmänhet innebär exakt mätning göras i det skick som fjädern skulle genomgå under tryck. Två verktyg för att göra detta förfarande är mikrometer höjdritsmått och teleskopiska spårvidd. Den mikrometer höjdritsmått ger noggrannhet upp till .001 av en tum eller mindre beroende på tolerans på mätaren. Noggrannheten hos den teleskopiska mätaren blir något mindre och mer beroende på skickligheten hos användaren. Mikrometer höjdritsmått

Som med alla typer av precision mätning, bör de ytor som skall mätas vara ren och fri från grader eller något skräp som kan påverka avläsningarna. Höjden mätare behöver fällas ihop innan de placeras i fjädersätet eller kopp. Den nonieskala bör vändas så att användaren kan läsa det. Hållaren sätts på plats och vrids tills den når helt stängt läge. Mätaren är vriden tills den vilar stadigt mot bottnen av hållaren. Mätningen läses från mätaren pipan med hjälp av måttgränslinjer. Påminner om att använda mätaren mikrometer höjd
Teleskoprörelse Mätare

Med mätningen med teleskopiska spårvidd. Den största skillnaden är att teleskopiska mätare inte har någon skala eller mekanism för att läsa mätningen. Den teleskopiska mätare måste placeras i en annan mätanordning såsom en uppsättning bromsok eller mikrometer. Mätvärdet från denna andra mätinstrument. Den teleskopiska spårvidd är inte lika exakt som den mikrometer höjdritsmått. Dock bör avläsningar inom .015 av en tum av höjdritsmått behandlingen vara möjlig och ligger inom ett acceptabelt intervall för de flesta tillämpningar.
Quick Check

Den ventilfjäder bör kontrolleras regelbundet i högpresterande motorer. Det snabbaste och enklaste metoden för detta är att använda en maskinist s linjal. Denna metod är tillräcklig för en snabb kontroll. Men det kommer inte att ge den noggrannhet som .001 av en tum rekommenderas av vissa tillverkare. Den mikrometer höjdritsmått är den bästa metoden för denna nivå av noggrannhet. Förutom att mäta fjädern höjd bör en fjäder spänning tester användas för att bestämma tillståndet av fjädern. Springs kommer att förlora cirka 10 procent eller deras tryck efter inbrott och bör kontrolleras för att avgöra om de är inom acceptabla gränser.
Installera Springs Enligt Höjd

Installatören ska mäta höjder för alla ventilfjädrar. Den kortaste Höjden bör bestämmas och användas som standard för de kvarvarande fjädrarna. De återstående fjädrarna behöver vara inom toleranserna för plus eller minus 0,020 av en tum av mätningen av den kortaste våren. Shims kan användas för att erhålla de nödvändiga höjder som rekommenderas av tillverkaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61420.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.