Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bak trumbromsar på en 2003 PT Cruiser

De trumbromsar på PT Cruiser, som de flesta fordon, använd bromsbackar som arbetar med parkeringsbromsen. Om parkeringsbromsen inte kännas stram, kan du behöva byta ut skorna. Den trumsammansättningen använder kvarhållande stift, fjädrar och andra delar för att hålla bromsbackarna på plats och justera dem. Var försiktig om du bestämmer dig för att byta bromsbackar själv. Du måste byta ut skorna på båda valsarna. Saker du behöver
Blocks
Ordet jack
Jack står
rörtång
platt skruvmejsel
låstängerna
Högtemperaturfett
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Blockera framhjulen sedan höja bilens bakre änden och stödja den på pallbockar. Lossa parkeringsbromsen och ta bort bakhjulen.
2

Slip bromstrumman off. Om det har fastnat, sätt en skruvmejsel i hålet i fästplattan för att vrida inställningsratten och dra bromsarna.
3

Haka av returfjädern från justerdonsarmen och bromsback ( i våras går upp och ner på sidan) med hjälp låstängerna koppla de övre och nedre returfjäder.
4

Twist och avlägsna nedhållarfjädern och hållaren framifrån skon sedan bort skon .
5

Dra ut stången och gaffel-formad justerare från aggregatet.
6

Bänd upp hållaren på spaken precis tillräckligt för att ta bort det. Ta bort den bakre skons nedhållarfjädern och hållaren, därefter separera skon från spaken för att ta bort det.
Installation
7

Applicera små mängder av hög temperatur fett fläckarna på fästplattan som kontaktar bromsbackar, tillsammans med de rörliga delarna av bromsen och där justeraren berör bromsbackarna.
8

Anslut ersättare bakre skon till parkeringen bromshandtaget med stiftet och vågbricka från gammal sko /hävstångskoppling och säkra hållaren i stiftet spåret med tång. Montera bakre skon på bromsen.
9

Sätt justeraren på bromsen skon.
10

Installera främre skon med sin nedhållarfjädern, se justeraren sitter ordentligt i mellan de båda bromsbackarna.
11

Anslut alla returfjädrarna hjälp av tång.
12

Skjut trumman tillbaka på monteringen justera sedan skorna med inställningsratten tills trumman släpar mot skorna när de vände. Vrid inställningsratten i andra riktningen tills skorna bara sluta dra.
13

Anslut hjulen och sänk bilen när du har bytt båda bromsinsatser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57987.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.