Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man väljer en Air Ratchet

Pneumatiska verktyg är bra att ha runt i butiken, eftersom de kan snabba upp ditt arbetsflöde, och få dig att arbeta mer effektivt. Naturligtvis finns det massor av olika verktyg där ute, med massor av olika användningsområden och tillämpningar. En av de mest mångsidiga verktyg är luft Ratchet, som kan användas i stället för en traditionell handen spärr, för att påskynda avlägsnandet och installation av hårdvara. Men det finns massor av olika typer av luft ratchets ute, så hur väljer du den rätta? Några små tips kommer att guida dig längs vägen. Saker du behöver
Air kompressor
Visa fler instruktioner
1

hitta den information etiketten på sidan av kompressorn. Detta bör berätta hur många CFM eller kubikfot per minut, är kompressorn kan producera, vilket kommer att vara nyckeln till en bra fungerande luft Ratchet. Ju högre siffra, desto fler alternativ som du har.
2

Titta runt på olika modeller av luft spärrhandtag och hitta en modell med ett lägre CFM krav än kompressorn som du har. Om kompressorn kan släcka 2.2 CFM, en 2,2 CFM luft Ratchet eller lägre kan fungera lika bra. En 2,4 CFM luft Ratchet skulle få slut på ström snabbare än vanligt, och kan inte vara så nyttigt.
3

Notera decibel rating, eller DB rating, för luft Ratchet. Ju lägre siffra, desto tystare luft spärrfunktion. En luft Ratchet är känd för att sätta ut en högfrekvent skrika vid drift, så om du bor i ett område där bullret skulle vara ett problem eller om du inte vill höra ljudet i allmänhet, leta efter ett lägre DB betyg. Det finns luft ratchets märkta som "tyst"-modeller, och det kan vara ett bra alternativ om du har sunda restriktioner.
4

Notera längden på luft Ratchet. Ju längre spärr, desto svårare det skulle vara att manövrera i trånga utrymmen, men avvägningen är i allmänhet i prestanda. Tänk dig för verktyget, och väga dina alternativ för att hitta den bästa längden för dina behov.
5

Notera prestanda spärren. Ju högre varvtal per minut (RPM) och de högre numren vridmoment, desto kraftfullare spärranordningen kommer att bli. Om du räknar med att ta bort massor av svåra-att-fria skruvar och muttrar, är ett högre vridmoment nummer kommer att vara bäst. Men om du tar isär bultar utan en hel del att hålla makten, kommer ett lägre vridmoment nummer fungerar.
6

Kontrollera om spärren är reversibel. Inte alla luft spärrhandtag är reversibla, vilket innebär att vissa bara gå framåt för att dra åt skruvar och muttrar, och andra bara backa ut maskinvaran. Det är oftast bäst att få en modell som är vändbar, så du har ett mer mångsidigt verktyg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60048.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.