Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Tips för Mekaniska trumbromsar

Mekaniska trumbromsar är ett vanligt alternativ till skivbromsar på många bilar, lastbilar och stadsjeepar. Trumbromsar finns normalt på bakhjulen, speciellt på äldre fordon. De fungerar annorlunda än skivbromsar, men förarna kan fortfarande inspektera och även tjänsteleverantörer trumbromsar genom att följa några enkla tips. Borttagning av Drum

bort trumman från bromsen kan vara en av de svåraste och mest frustrerande delarna av service trumbromsar. För att göra saken lättare, spraya bulten som håller fast trumman, tillsammans med de exponerade klackarna och andra utsatta hårdvara, med ett smörjmedel som WD-40. Vänta på smörjmedlet att lösa upp en del av den rost runt trumman, vilket gör det lättare att ta bort. Besprutning av annan hårdvara kommer att göra dessa bitar lättare att ta bort samt när det är dags. Om trumman är fortfarande envis, använd en gummiklubba för att bryta upp den rostiga tätning hela vägen runt kanten av trumman. Detta kan också hjälpa till att lossa en trumma som är rostat på plats. När trumman är avstängd, kan du rengöra den med ett smörjmedel för att ta bort rost och göra det lättare att byta i slutet av reparation eller ta bort i framtiden.
Kontroll Skor T

Även om du inte planerar att byta trumbroms skor, är helst att trumman är avstängd en bra tid att inspektera dem. Kontrollera för att se till att ytorna på båda skorna inuti varje broms är släta och rena. Vissa trumbroms skor kommer med varning band som kommer att lysa igenom när det finns väldigt lite material kvar. Kontrollera att indikatorn remsan, eller nitarna i fråga om nitade skor, inte visar. Kontrollera även insidan av trumman för jämnhet och skevhet, vilket kan bero på hög värme och störa bromsverkan.
Demontering

En trumbroms innehåller många små fjädrar och andra delar, så isär bromsen med omsorg. Om du inte har tillgång till en servicemanual med tydliga fotografier eller ritningar av bromsen, kommer du vill skapa din egen diagrammet. Ange i vilken ordning du tar bort de delar sedan återmontering sker i motsatt ordning. Att faktiskt isär bromsen, använd skruvstäd grepp för att förstå hållaren fjädrarna. För att lossa bromsledningar, använd en flare skiftnyckel istället en skiftnyckel. Addera Hålla Rena
jobb

Broms är notoriskt rörigt arbete. Handskar är det enda riktiga sättet att hålla händerna rena, men de kan hindra precision arbetet med service trumbromsar. För att hålla ditt garage golvet rent, placera en kastrull under bromsen. Detta kommer att fånga någon rost eller bromsdamm, tillsammans med bromsvätska ska du upptäcker en läcka i bromsledningen eller en trasig hjulcylinder. Var särskilt försiktig vid hantering av bromsvätska, som lätt kan skada auto färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57942.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.