Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man beräknar Utväxling genom att rotera ett bakhjul

Axel utväxlingar gör en stor skillnad i hur ett fordon fungerar. Lastbilar är oftast inriktade lägre för bogsering eller bära tunga bördor, medan bilar är inriktade högre för att öka toppfart och bättre bränsle körsträcka. Om du inte har dokumentation från fordonstillverkaren eller en identifiering tagg på axeln, det enda korrekta sättet att avgöra utväxlingar är att öppna upp axeln och räkna kuggar. Om allt du behöver är en rimlig approximation, kan du räkna även bakaxel utväxlingar genom att rotera ett bakhjul. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
Jack står
Krita
Visa fler instruktioner
1

Ställ fordonet på en plan yta, helst en som är belagd med asfalt eller betong. Lägg kilar på båda framhjulen så att fordonet inte kan röra sig framåt eller bakåt av misstag.
2

Höj fordonets bakre del på ena sidan tillräckligt långt för att lyfta ena bakhjulet från marken. Placera en pallbock under bakaxeln. Sänk fordonet på stödbenet. Se till att bilen står säkert stöd på stödbenet.
3

Lossa parkeringsbromsen och lägg i friläge.
4

Gör en kritmärket på fordonets drivaxel på en plats där du kan se det klart. Gör ett kritstreck på däck av den förhöjda bakhjulet, med en motsvarande hänvisning märke på marken så att du kan hålla koll på hjulets position.
5

Titta märket på drivaxeln samtidigt som du vrider bakhjulet två hela varv. Räkna antalet gånger drivaxeln vänder när du roterar däcket. Denna siffra anger det ungefärliga utväxlingsförhållandet av bakaxeln. Till exempel, om drivaxeln roterar 3 1/2 gånger, är den mest sannolika förhållandet i intervallet 3,53-1 eller 3,55-1. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62259.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.