Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att bryta i Bromsbelägg

Avbrott i dina bromsbelägg (speciellt vid byte rotorer) är en viktig underhåll förfarande för att säkerställa deras livslängd och avsedd funktion utan biverkningar. Även om detta förfarande är ganska enkelt att utföra, kan geografiska förhållanden utmana processen. Även idén om strö eller bryta i bromsbelägg kräver inte komma till ett fullständigt stopp tills elektroderna och rotorer har uppnått optimal arbetstemperatur, kan detta vara svårt att göra för reparationsverkstäder eller at-home mekaniker som bor i städerna. Instruktioner
1

provköra fordonet på en låg-trafik motorväg utan att föra fordonet till ett fullständigt stopp.
2

Ta bilen upp till 60 mph (inte mer eller du kan överhettas bromsarna) och sedan bromsa hårt för att bromsa bilen ner till 10 till 15 mph.
3

Hastighet tillbaka upp till 60 mph och bromsa hårt igen utan att stoppa fordonet eller utlöser ABS bromsar (om sådan finns).
4

Upprepa proceduren flera gånger (åtta till 10) för att få rotorerna och kuddar upp till optimal bromsning temperaturen. Kommer helt stilla innan den går dynorna i kommer imprint deras kontakt på rotorn.
5

Fortsätt att köra på 60 mph i ungefär fem minuter efter att sakta ner flera gånger. Detta kommer att kyla bromssystemet.
6

Ta bilen tillbaka till ursprunget för sin broms byte och inspektera sedan rotorerna. En mörkblå nyans bör vara framträdande om du har framgångsrikt brutit i dynorna. Tillämpning av bromsbelägg och kommer till ett fullständigt stopp innan inkörningsperiod kommer att lämna ett avtryck av dynans yta på plattan av rotorn.
7

Ge kuddar och rotorer minst 100 km av normal bromsning utan panik stoppa eller låsa upp bromsarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57630.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.