Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort 1997 Ford lastbil Styrning

Den styrväxel på en 1997 Ford F-150 lastbil är monterad på ramen. Denna box innehåller en serie kugghjul som förbinder rattstången till styrlänkaget som vänder hjulen. Eftersom trucken åldrar, tänderna på kugghjulen i styrväxeln slits, och så småningom som kommer att översätta till stort spel i styrsystemet. För att åtgärda problemet måste styrväxeln tas bort från ramen och ersättas. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
dräneringskärlet
Linje skiftnyckel som
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
obestämd nyckel set
Pitman arm avdragare
Visa fler instruktioner
1

Park Ford på en plan yta med hjulen pekade rakt fram. Dra åt parkeringsbromsen, lyft sedan framför lastbilen med domkraften. Sätt pallbockar under ramen.
2

Pop huven. Unbolt stänkskydd runt anslutningen mellan styrväxeln på förarsidan av ramen och rattstången med hjälp av en skiftnyckel. Dra stänkskyddet upp från kolonnen, sedan skruva isär styrväxeln från rattstången med 1/2-tums Ratchet och uttag.
3

Unbolt pitman armen från styrlänkaget med 1/2-tums Ratchet och uttag. Sätt pitman armen avdragare runt pitman armen, så att centrum av avdragaren är på styrväxeln. Dra avdragaren med 1/2-tums Ratchet och uttag, dra sedan pitman armen bort från styrväxeln.
4

skruva isär styrväxeln från ramen med hjälp av en fast nyckel och 1/2-tums Ratchet och uttag. Stöd styrväxeln med en hand, dra sedan bort av ramen med båda händerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61412.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.