Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort överföringen från en Ford Aerostar

Borttagning av transmissionen i din Ford Aerostar princip kräver tömde den på alla elektriska och mekaniska anslutningar till motorn, dator och förare kontrollmekanismer. Och eftersom du har att göra med en av de tyngsta komponenterna i din Aerostar, måste du närmar dig din uppgift väl organiserad, använda några speciella utrustning och rekrytera hjälp av en assistent för att säkra och ta bort enheten. Detta kommer att göra ditt jobb inte bara lättare utan också mycket säkrare. Saker du behöver
Wrench
Ordet jack
6b pallbockar
dräneringskärlet
Ratchet
Ratchet förlängning
Hylsnyckelsats
assistentens hjälp
Breaker bar
Vitmarkör
växellådslyft
Linje skiftnyckel
Rena plastskivor
Gummiband Flighter Long ratchet förlängning Review, Universal joint
Visa fler instruktioner

1

Lossa den negativa (svarta) batteri kabeln med en skiftnyckel. Lyft fram-och bakhjulen för din Aerostar med en domkraft och stödja den på pallbockar.
2

Placera ett uppsamlingskärl under växellådan pannan och gradvis ta bort den främre och sida montering bultar för att dränera vätska. Sedan helt ta bort pannan och dränera resten av fluiden. Byt överföringen pan och håll den bara med en bult i varje hörn. Använd en ratchet, ratchet förlängning och ingångar.
3

Ta bort den lilla luckan från framsidan av sändningen, där den ansluter till baksidan av motorn och lossa de fyra muttrarna som håller svänghjul till momentomvandlaren. Använd ett Ratchet och uttag. Lägg i växellådans friläge och be en assistent för att rotera vevaxeln remskiva medsols med en socket och breaker bar så att du får tillgång till var och en av muttrarna genom öppningen.
4

Lossa drivaxeln ansluter den bakre delen av transmissionen till bakaxeln. Gör inriktningsmärken på bakaxeln flänsen och den bakre delen av drivaxeln med en vit markör så att du sätter tillbaka den i exakt samma position. Ta U-bultar och muttrar som förbinder drivaxeln till bakaxeln och skjut den från transmissionen. Placera ett uppsamlingskärl under bakre delen av sändningen för att fånga något droppande olja.
5

Lossa hastighetsmätaren kabeln från växellådan bakre huset eller dra den elektriska kontakten, beroende på din Aerostar modell. Också, dra ur och lossa fordonets hastighetssensor från det bakre huset. Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort båda komponenterna.
6

börja ta bort resten av sensorer monterade på din sändning genom att dra och lossa fästskruvarna. Också loss alla kablar och slangar vakuum från transmissionen. Tag kablar och slangar och lagra fästbultar med deras respektive komponenter för enkel montering.
7

bort kablarna från baksidan av startmotorn och demontera startmotorn med ett Ratchet och uttag.

8

Ta bort röret transmission filler med en spärr och uttag. Stötta motorn med två pallbockar och säkra överföring till en växellådsdomkraft. Höj transmissionen med domkraften precis tillräckligt för att släppa vikten av tvärbalken undertill. Lossa tvärbalk med en ratchet, ratchet förlängning och ingångar och ta bort isolatorn som ansluter till den tvärgående delen underifrån transmissionen med Ratchet och uttag.
9

lägre överföringshastighet några inches med växellådsdomkraft bara för att få tillgång till linjerna oljekylare. Lossa båda svalare linjer vid sändning med en linje skiftnyckel och plugg raderna med ren plastfolie och gummiband.
10

Lossa skruvarna som håller transmissionen till motorblocket med hjälp av en spärr, lång ratchet förlängning , sockel och kardanknut.
11

Separat långsamt överföringen av motorblocket genom att dra växellådsdomkraft med hjälp av en assistent. Dubbelkolla att överföringen bell bostäder har rensat tapparna på baksidan av motorn och momentomvandlaren har rensat svänghjulet.
12

Sänk överföringshastigheten och ta bort det från under din Aerostar minivan. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60680.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.