Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort Front Skruvfjädrar på en GMC Truck

Den främre hjulupphängningen på en två-hjulsdrift GMC truck använder en spiralfjäder monterad mellan ramen och den undre länkarm för att stödja vikten av den främre änden. Som lastbilen blir äldre, kan spiralfjädern förlora en del av sin elasticitet, och så småningom, kan trucken börja att sitta lägre på ena eller andra sidan. Om detta händer, kommer du vill ta bort spiralfjädrar från lastbilen, så att du kan byta ut dem. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
skiftnyckel som
Tänger
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Hammer
Kulled separator
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

Se till GMC är på ett plant underlag. Tryck ner parkeringsbromspedalen. Använd domkraften för att plocka upp på framsidan av GMC truck. Ställ en pallbock under varje framerail och ta fram domkraft. Använd däck järn att ta av framhjulen.
2

Fäst tången till toppen av stötdämparen på ramen järnväg. Ta bort den övre muttern på chocken med en skiftnyckel. Använd 3/8-tums Ratchet och uttag att skruva isär botten av chocken från den nedre styrarmen. Ta chocken ur den nedre styrarmen och bort från GMC.
3

Unbolt Dragstång änden framifrån styrspindeln med hjälp av en fast nyckel eller 3/8- tums Ratchet och uttag. Separera Dragstång änden från knogen med kulled separatorn.
4

manöver chefen för jacket på undersidan av den undre länkarm. Pumpa domkraften så det lyfter upp till den nedre styrarmen men inte lyfta lastbilen bort av pallbockar. Unbolt linjen hastighetssensor från de övre bärarmarna med 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra klämman som håller linjen till knogen.
5

Unbolt övre länkarm från styrspindeln med en skiftnyckel. Hit upp på knogen med hammare för att slå den övre länkarm fri från knogen. Sänk domkraften ner långsamt släppa spänningen på fjädern.
6

Dra spiralfjädern ur ramen fickan med ett spett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61411.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.