Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar rotorer på en Honda Accord

Alla komponenter i Honda Accord Låsningsfria bromssystem är avgörande för prestanda av bromsarna. Bromsbeläggen måste vara intakt, med betydande vaddering, så att fordonet stannar och saktar på kommando. Bromsvätskan måste vara tillräckligt tillgänglig för att ge det hydrauliska trycket för att utföra en korrekt funktion av bromssystemet. De broms rotorer är särskilt viktiga, de måste vara i ursprungligt skick för att möjliggöra hela bromssystemet för att prestera på en förväntad nivå. Om din rotor är betydligt gjorde eller skev, är det viktigt att du byta ut den omedelbart. Saker du behöver
Däck järn
Jack
Jack står
Flat skruvmejsel
17 mm skiftnyckel
Rotor
Brake Spray
Hammer
Kedjesmörjmedel
ren handduk
Visa fler instruktioner
1

Park Honda i ett område som gör att du gott om utrymme för att ta bort rotorn. Söka plats på en relativt plan yta, i ett torrt område, borta från passerande trafik.
2

Lossa muttrarna på hjulet eller hjulen som du tänker reparera, med däck järn.

3

Placera domkraften under ramen av Accord och lyfta fordonet. Placera pallbockar under ramen, och sänka bilen på läktaren. Däcken på Honda ska vara fritt från marken när fordonet vilar på pallbockar.
4

bort muttrarna och dra hjulen från hjulbultarna.
5

bort bromsoket genom att ta bort de två bromsok bultar med 17 mm nyckel. De bromsok bultar finns på den sida av bromsoket närmast fordonets ram. Dra bromsok från rotorn.
6

Drag av rotorn från hjulbultarna. Om rotorn sitter fast på hjulskruvarna eller styrspindeln bakom det av rost, spraya de anslutna områden med kedja smörjmedel. Om rotorn är fortfarande bunden till bilen, använd en hammare för att knacka på baksidan av rotorn tills den är fri från hjulbultarna.
7

Spraya en ny rotor med broms renare. Torka rotorn med en handduk för att avlägsna packningen olja och bromsen renare. Placera den nya rotorn på hjulbultarna av Accord. Se till att den utskjutande innerring av rotorn (den höga hatten avsnitt) är vänd utåt.
8

Placera bromsoket runt den nya rotorn. Byt bromsok bultar och dra åt dem med en 17 mm nyckel.
9

placera hjulen på hjulskruvarna och skruva på muttrarna. Lyft bilen med domkraften, ta bort jack läktaren, och lägre fordonet till marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57682.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.