Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder ett Snap-on AC Machine

Snap-on verktyg "sortiment av luftkonditionering (AC) R-134 kylmedel uppladdning, utrymning och återvinning maskiner är relativt enkel att använda. Eftersom processen för evakuering och laddning R-134 kylmedel luftkonditionering innebär lite mer än att ansluta rätt slangarna på rätt plats, med hjälp av ett Snap-on systemet är inte helt olikt att använda system från andra tillverkare butik verktyg. Luftkonditionering arbete på ett fordon ska endast utföras av en certifierad mekaniker. Instruktioner
1

Öppna huven på bilen som du kommer att arbeta och leta efter kompressorn till luftkonditioneringen och luftkonditioneringen mottagaren. Mellan dessa, kommer du att se aluminiumrör som överför R-134 mellan systemen. På luftkonditionering mottagare, kommer du att se en svart mössa ca 3/4 inches i diameter. I närheten, på en av aluminiumrör, kommer du att se en andra mössa. Det är där linjerna för luftkonditioneringen maskinen ansluta till bilen.
2

Anslut Snap-on luftkonditionering maskinen till ett jordat vägguttag. Du kommer att märka två mätare på maskin för gauge märkt "HP" används för att bestämma trycket hos högtrycks-sidan av systemet och "LP" mätaren visar trycket i lågtryckssidan av systemet. Dessa är främst diagnostiska mätare som används för att kontrollera att systemet belastar rätt specifikationer.
3

Starta bilen och kör luftkonditioneringen på hög i ett par minuter. Detta kommer att trycksätta bilens luftkonditioneringssystem.
4

Stäng av bilens motor och plugga luftkonditionering kylmedelsledningarna från Snap-on maskinen i beslag under den svarta mössor du hittade på luftkonditioneringen systemet. De två ventilerna under lock finns olika storlekar från varandra och motsvarar systemets kylarens linjer som löper från Snap-on-system.
5

Bläddra igenom Snap-on AC maskinens databas av fordon eller ange fordonets år, märke och modell genom att följa instruktionerna på maskinens digital avläsning. Därefter väljer du vad du behöver göra för att fordonet, ladda AC-system eller evakuera den för service.
6

Tryck på "Start"-knappen på enheten. Snap-on maskinen stannar automatiskt förfarandet när den har nått parametrarna laddas in i minnet för fordonet som servas. När AC-systemet är fulladdat eller evakueras, koppla ledningarna som leder från maskinen till fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62207.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.