Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett glödstift i en diesel lastbil

Dieselmotorer använder glödstift för att förvärma motorn förbränningsrum. När de slår på, kommer en lampa på instrumentpanelen om och visar "vänta" medan alla cylindrar värmen. När ljuset släcks, är det OK att starta motorn. Glödstift inte stanna på hela tiden och används bara under start-processen, och endast om motorn är kall. Under normal drift, dieselmotorer fungerar genom att komprimera bränslet tills den exploderar. De kräver inte en gnista eller extern värmekälla för att köra. Saker du behöver
3/8-tums Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på bilen och ta bort luftrenaren. Beroende på storleken av dieselmotorn, antingen fyra-cylinder eller åtta-cylindrig, finns det ett glödstift för varje cylinder. Lokalisera dem ovanpå motorn. Varje glödstift kommer att skruva in i motorblocket och har en ledningsdragning kontakt fäst vid den. Blanda inte ihop dessa med spridarna som har bränsleledningar anslutna till dem. Glödstiften är enskilda komponenter som passar i motorns kabelstam.
2

Koppla ledningarna kontakten och montera en hylsnyckel över glödstiftet. Skruva loss enheten och ställ den åt sidan för att testa. Se tillverkarens specifikation diagram för ordentliga testmetoder. Det är också en bra idé att ta bort alla pluggar för återkommande kontroll och provning. Dessa pluggar producerar intensiv värme under en kort tid och vissa konstruktioner är benägna att misslyckas.
3

Installera glödstiften som passerar testprocessen och ersätta de som misslyckats med nya enheter . Koppla in alla kabelanslutningar och installera luftrenaren. Starta motorn och kontrollera att den snabbt börjar efter glödstiften värme och cykla bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61330.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.