Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Så ändrar bakbromsarna på en Nissan Altima

Din Nissan Altima bil levereras som standard med skivbromsar på fram-och bakhjul. Skivbromsar använder friktion, som produceras av två dynor tvingas mot en plan rötor, för att få fordonet att stanna. Friktionen gör att dynorna långsamt bära, och, så småningom, måste du byta ut dem. Om du kör aggressivt i stop-and-go-trafik, måste du ändra kuddar oftare. Planerar att spendera ungefär en timme ersätter de bakre bromsbeläggen. Saker du behöver
rörtång
Jack
två pallbockar
Brake Cleaner Review Rags
Droppkar eller tidningar
ståltråd eller snöre
Stor C- klämma
Momentnyckel
Bromsvätska
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och ta bort locket från bromshuvudcylindern, placerad på förarsidan, närheten av brandväggen. Täck öppen cylinder med en ren trasa. Stuff gamla trasor runt och under cylindern, för att fånga någon bromsvätska som rinner över.
2

Lossa muttrarna på alla bakhjulet klackarna. Höj bakre delen av bilen, och stödja den med jack ställning på varje sida. Ta bort muttrarna och båda bakhjulen.
3

Placera en långpanna eller tidningar under bromsaggregatet. Spraya hela enheten frambromsen med en liberal mängd broms renare, och låt delarna torka.
4

Använd en hylsa för att ta bort den övre glidtappen bult från bromsoket. Vrid bromsok nedåt och ut ur vridmomentet medlem. Använd en bit tråd för att stödja kaliber, så bromsledningen inte sträcks.
5

bort de inre och ut kuddar, hållare pad och shims från vridmomentet medlem.
6

Applicera ett lager Molokyte fett på ryggen till de nya kuddar, och bifoga de shims på ryggen i dynorna. Placera ett lager fett på baksidan av shims och på insidan av hallarna. En liten tub med Molykyte fett bör komma med dina nya kuddar.
7

in de två inre och två yttre pad trotjänare i vridmoment medlem, se till att de sitter hela vägen mot baksidan.

8

in den inre och yttre dynor och shims.
9

Tryck bromsok kolven tillbaka till sin cylinder, genom att fästa en stor C-klämman och dra åt den. Detta är nödvändigt eftersom de nya dynorna kommer att vara betydligt tjockare än de gamla kuddar.
10

Vrid bromsok tillbaka uppåt, in i det vridmoment medlem. Ersätt den övre glidtappen bult, och använda en momentnyckel för att dra åt den till 32 Nm. av vridmoment.
11

Upprepa Steg 3 till Steg 10 på den motsatta sidan.
12

Byt hjulen och muttrarna. Sänk bilen och dra åt muttrarna. Kontrollera huvudcylindern, för att säkerställa att det är fortfarande full. Om vätska läckte när du deprimerad kolven, lägg till ny bromsvätska för att nå "Full" märke. Rengör eventuellt spill, och sätt på locket. Vara noga med att ta bort alla trasor från motorrummet.
13

Ta bilen till en enhet på en rak väg med minimal trafik. Accelerera till ca 30 km /h, och snabbt bromsa bilen till punkt strax innan den stoppas. Upprepa detta minst två gånger till. Syftet är att se till att elektroderna sitter ordentligt och att jämna ut eventuella ojämnheter på de nya dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58654.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.