Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DOT 3 Vs. DOT 4 Bromsvätska

DOT 3 och DOT 4 bromsvätskor är formulerade för att smörja de rörliga delarna i bromssystemet och tål väderomslag samtidigt som ett flytande tillstånd som krävs för korrekt bromsfunktion. Skillnaderna är dock vad står mellan din fot och en grov stopp. Department of Transportation Krav

DOT 3 bromsvätskor uppfyller de minimikrav som anges av Department of Transportation. DOT 4 vätskor utstå tester som är strängare och används i höga fordon temperaturer.
Kemikalie Skillnader

Alla bromsvätskor börjar som etylenglykol eller frostskyddsmedel. DOT 3 vätskor, för vanliga bilar, är gjorda polyalkylenglykoleter och andra hygroskopiska kemikalier glykol. DOT 4 fluider har boratestrar tillsattes, vilket höja temperaturen på kokpunkten för bättre prestanda under extrema tävlingsförhållanden.
Dry Kokpunkt

Kokpunkter är de stora skillnaderna mellan formlerna. Som bromsvätska värms upp på grund av friktion, det kokar och bildar gasbubblor som leder till mjuka bromspedaler. Torrkokning avser nya, oexponerade bromsvätska. DOT 3 bromsvätska har en torr kokpunkt på 401 grader medan DOT 4 kokar vid 446 grader.
Wet Boiling Point

Våt kokpunkt hänvisar till gammal bromsvätska eller vätska som har utsatts för fukt från omgivningen. DOT 3 kokar vid 284 grader medan Dot 4 kokar vid 311 grader.
Vatten Tolerans

bromsvätska sitter i ledningen, samlar den fukt, som avdunstar till ånga , stör bromsegenskaper, sänker kokpunkten och leder till korrosion. DOT 4 är konstruerad för att tåla vatten nivåer bättre än DOT 3. Oavsett vilken typ av bromsvätska, bör vattennivåerna vara mindre än 3 procent av den totala vätskan i ledningen. Av denna anledning bör bromsvätskan bytas ofta för att minska mängden fukt i raden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57864.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.