Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar bak trumbromsar på en 1996 Saturn SW1

De trumbromsar i din 1996 Saturn SW1 arbete genom att skjuta ett par bromsbackar mot insidan av en trumma som är fäst vid muttrarna. Detta skapar friktion och bromsar hjulet. Så småningom, skorna slits ut och måste ersättas. Bromsarna bör inspekteras varje 15.000 miles eller när du märker skrikigt eller onormala vibrationer vid bromsning. Du kan plocka upp ersättande skor på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
rörtång
Jack
stödbenet
Spetstång
Bromssystem renare
Visa fler instruktioner
1

Lossa parkeringsbromsen på Saturnus. Lossa de bakre lug nötter med en rörtång och höja hjulet med en domkraft. Sänk bilen på en pallbock och ta bort hjulet och bromstrumman. Hissen punkten är omedelbart framför bakhjulet, precis innanför kanten av kroppen panelen.
2

Ta bort den nedre fjädern med ett par nål-tång. Ta bort den lilla fjädern som håller den automatiska justeraren arm mot justeraren stjärnan kanter mutter. En fjäder håller varje sko på plats. Tryck på varje fjäder hållare och vrid stiftet 90 grader för att lossa fjädrarna och skor.
3

Koppla justeranordning som håller de båda bromsbackarna. Vrid stjärnan kanter muttern i mitten av justerare att förkorta den om det behövs. Placera justeraren ner försiktigt, gör notera sin orientering när du installera om det senare.
4

bort bromsbackarna, vrida dem att ta bort den övre fjädern lättare. Spaken är förbunden med en av skorna med en tapp och fästklammern. Bänd ut klippet för att ta bort spaken.
5

Installera den nya skorna i omvänd för flytt. Spraya hela aggregatet med bromssystemet rengöringsmedel innan du installerar bromstrumman. Upprepa denna process för den andra sidan.
6

Bromsa på fordonet flera gånger, både i framåt och bakåt, för att automatiskt justera skorna. När bromspedalen känns fast, bilen är säkert att ta ut på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58105.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.