Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Olika typer av förgasare Intag

Förgasare ansvarar för att blanda luft och bränsle i ett fordons motor och fysiskt "sprutning" blandningen i motorns intag för att driva fordonet och öka dess hästkrafter. De olika typer av förgasare varierar i storlek och typ baserade på fordonet och dess motor behöver. Vanliga förgasaren typer baserat på deras "venturi typ", "fat kvantitet" och "utkast typer." Förgasare Typer Utkast

Förgasare skiljer sig i typ beroende på deras utkast typ, som hänvisar till vilken riktning förgasaren "drar" luft i intaget. En updraft förgasaren suger luft uppåt in i motorn. En utsugsbord förgasare drar luft nedåt in i motorn. En annan typ kallas sidedraft förgasare utkast luft horisontellt genom förgasaren och själva motorn. Många tidiga bilmodeller använde sidedraft metoden, de flesta av dagens bilar och motorer använder downdraft metoden. Vissa fordon som truckar och andra fordon konstruktion, använd "updraft" metoden.
Venturi Typer

"venturi" är en smalare del inom förgasaren som ökar luft och bränsle tryck, vilket tvingar luft /bränsleblandningen till motorn på ett mer kraftfullt sätt. Förgasare kan ha olika typer av "venturi:" singel, dubbel och trippel. I en dubbel och trippel systemet de "rör" staplas upp bredvid varandra och varierar i storlek. Detta bidrar till att skapa mer tryck och förångning, skapa en mer effektiv mängd bränsle och luft att komma in i motorn och kan öka effektiviteten i förgasaren som helhet.
Barrel Typer

fat av en förgasare är ansvarig för att tillhandahålla ett område för "luft och bränsle" för att blanda ihop innan motorns luftintag. Venturin ligger nära pipan och skjuter bränsle och luft in i cylindern där det sedan blandas med varandra. Det finns olika mängder fat förgasare. En enda fat används vanligen för fordon med små motorer, eftersom dessa motorer inte kräver så mycket luft eller bränsle som en större motor. En två-FAT förgasare används för motorer i bilar och lastbilar och ger den nödvändiga hästkrafter. En fyra-FAT förgasare har vanligtvis två tunnor på och två tunnor som kan slås på för att ge extra styrka och hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60151.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.