Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Smallblock Chevy Burnt Valve Symtom

Chevrolet tillverkare två V-8 motor familjer, de små block och big block, både avseende motorstorlek eller förskjutning. Små block Chevrolet motorer är lättare i vikt, mer ekonomiskt, lätt att ändra och populärt för användning i klassisk bil restaurering. Brända ventiler är också ett vanligt problem, vilket gör att motorn på tomgång och köra dåligt. Oftast med Chevy small-block motor, ventilerna som är nära baksidan av motorn - nära till brandväggen - bränna på grund av brist på ordentlig kylning. Även om motorn är vattenkyld, i vissa fall luft inte cirkulerar effektivt och värmen blir instängd. Ventilerna överhettas och brinna, och inte "seat" ordentligt. Motortomgång och Buller Symtom

Höja huven på bilen och märker hur det går på tomgång. Om en liten "poppande" ljud hörs, är problemet orsakas av en misständning. Detta kan bero på en bränd ventil, men också inspektera tändkablarna och se till att de inte bränns eller misrouted mot heta avgasrör. Om ett högt väsande hörs och misständer motorn, är detta troligen orsakad av ett vakuum läcka. Inspektera de små, svarta gummislangar, och kontrollera att de är intakta och korrekt dragna.
Motorvarvtal Symtom

ge gas koppling och se om motorns misständning är försämring, jämnade ut, eller att vara oförändrad. Brända ventiler får inte bättre med ökad motorvarvtal. Intermittent misständningar, vanligen orsakade av problem tändsystem, orsaka "ryser" när de kommer och går. En svårt bränd ventil orsakar motorn att förvärras eftersom hastigheten ökar.
Avgassystem Symtom

Inspektera avgasröret för tung sot och avlagringar kol. En bränd avgasventil, som är den vanligaste ventilfel, tillåter rå bränsle kommer in i avgasströmmen, där den delvis brännskador och avlagringar sotiga rester på rören och i den katalytiska omvandlaren. I vissa fall gäller omvandlaren överhettas och glöder med alla extra bränsle i den. Om för mycket bränsle kommer in i omvandlaren, kan det explodera.
Compression Test Symtom

Kör en kompression test för att kontrollera om ventilerna är intakta eller brännas. Ta bort alla tändstift och installera en kompressionsmätare i ett tändstift hål i taget, och sedan starta motorn. Läs mätaren. En stark små block Chevy motorn kommer att läsa cirka 125 pounds per kvadrattum (psi) på varje cylinder. Om cylindern har en bränd ventil, kommer trycket att vara 25 till 45 psi, även om den kan vara högre beroende på svårighetsgraden av den defekta ventilen. Tillsätta några droppar olja i cylindern kommer att öka kompressionen läsa om kolvringarna är defekt, men det kommer inte att förbättra behandlingen om ventilen bränns.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61324.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.