Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en Hyundai Rotor

När man trampar ner bromspedalen på din Hyundai, händer flera saker på en gång för att bromsa och stoppa bilen. Först sänder huvudcylindern bromsvätska genom bromsledningarna till bromsok. Tjockleken innehåller en kolv som orsakar bromsbeläggen att pressa bromsrotorn mellan dem så att bilen stannar. Du måste ändra bromsbeläggen regelbundet eftersom de slits ut. De flesta människor inser inte att rotorn slits ut liksom. Detta gäller särskilt om du tillåter bromsbeläggen att bära över den rekommenderade tjockleken. Vid denna punkt, nitarna har en chans att förstöra rotorn genom att skära i stålet. När den når denna punkt, måste du ändra rotorerna och din broms jobb blir dyrare. Saker du behöver
Automobile jack
stoppklossar
stödbenet
rörtång
Tänger
Hylsnyckelsats
Wrench in
Buntband
Visa fler instruktioner
1

Park Hyundai på en plan yta och lyfta upp det med bil uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten och höja den till ramen.
2

Använd rörtång för att ta bort muttrarna och dra hjulet från bilen. Lossa bromsok bultar med en hylsa och spärrskaft och dra bort hjulet församling. Använd en tråd slips för att säkra bromsok till staget. Låt aldrig ok att hänga löst eller du kommer att skada bromsledningen.
3

Använd tång för att dra ut sprinten ur hjulaxeln, sedan använda en skiftnyckel för att ta bort spindeln mutter och bricka. Drag av rotorn från hjulaggregatet.
4

Sätt en ny rotor på hjulet församling. Sätt brickan och spindeln muttern på axeln och dra åt den med nyckeln. Sätt i sprinten och sprida det öppna med tång.
5

Sätt bromsoket på fästet och dra åt skruvarna med hylsa och spärrskaft. Montera hjulet och dra åt muttrarna med rörtång. Ta stödbenet från under Hyundai. Sänk bilen till marken. Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58528.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.