Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter syresensorn i en 2001 Jeep Cherokee

Syresensorn på en 2001 Jeep Cherokee monteras i avgaserna slangen och läser syrehalten i avgaserna. Den vidarebefordrar den informationen tillbaka till motorn datorn. Datorn i sin tur använder informationen för att kalibrera motorn timing och bränsle för att se till att motorn fungerar så effektivt som möjligt. Om en av lambdasonderna går ut, kommer kontrollera motorn ljuset tänds och fordonet körs dåligt. För att åtgärda problemet, byt ut syresensorn. Saker du behöver
Jack
Jack står
3/8-tums Ratchet och förlängning
Syresensor socket
antikärvningsmedel
ersätter syresensor
Visa fler instruktioner
1

Lyft Jeep med domkraften och inställda fyra pallbockar under ramen, så att botten av fordonet är minst 2 meter från marken.
2

krypa under bilen och leta reda på syresensorn på avgas slang, vilket är ungefär 3 inches lång och är den enda på avgassystemet som har ledningar som kör in i den. Dra ur kontakten på lambdasonden med händerna och släpp klippen som håller ledningarna till chassit för hand. Addera 3

Ta bort sensorn stock syre med Ratchet och syresensorn uttag. Applicera antikärvningsmedel på gängorna för att ersätta lambdasonden.
4

Montera givaren ersätter syre i avgaserna slangen med Ratchet och syresensorn uttag. Koppla in den nya sensorn till beståndet sele och skjut klippen tillbaka på plats för att säkra ledningar i chassit.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60927.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.