Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur hitta Bad Hydrauliska ventillyftare

Hydrauliska lyftare agerar en kuddar att tysta motorn som ventilerna öppnas och stängs. När de inte gör sitt jobb, har motorn ett tickande ljud som är ofta mycket högre vid tomgång än när motorn arbetar vid högre hastigheter. Ökad oljetryck, högre genom oljepumpen kör fortare med den ökade motorvarvtalet, pumpar mer olja i lyften, vilket gör det tystare. När motorn sjunker i varvtal sjunker oljetrycket samt och lyften är bullriga igen. Saker du behöver
mekaniker stetoskop
3/8-tums Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

starta motorn och låt motorn nå arbetstemperatur . Ofta den hydrauliska lyften är högt när det är kallt men blir tystare när motorn värms. I fall som dessa, kommer byta olja och tillsätta en balsam motorolja lösa problemet. Om lyften bruset kvarstår, kommer det antingen måste justeras eller bytas.
2

Probe motorn med ett stetoskop i ett försök att isolera det allmänna området av buller. En fyrcylindrig motor har minst åtta lyftare - två per cylinder - så förträngning området gör jobbet lättare Addera 3

Verifiera cylinder platsen för dåliga lyftaren genom att ta bort den. tändkabeln på den misstänkta cylindern och kortfattat starta motorn. Detta avlastar förbränningen trycket på ventilerna och minskar belastningen på lyften. Även om detta inte fungerar varje gång, är många gånger lyften mycket tystare.
4

bort ventilkåpan och inspektera ventilenheten på den misstänkta cylindern. Ta bort säkringen bränslepumpen så att motorn inte startar och har en assistent starta motorn. Observera montering och varsel om en av ventilerna inte används på rätt sätt. Alla komponenter bör vara tätt vidrör varandra. En kollapsad lyftare skapar en lucka så att komponenterna "lash" fram och tillbaka, skapar buller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61323.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.