Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att ta bort rost från Brakes

Dina bromsar kommer att utveckla rost, det finns egentligen inget du kan göra åt det. Även tvätta bilen kommer att orsaka rost att bygga upp längs broms rotorer eller yttre bromstrummor. Den goda nyheten är att detta är kosmetiska skador för det mesta, och det mesta kommer från mycket lätt. Om det finns någon rost måste du personligen ta bort, bör det vara bara för att du är orolig med bilens utseende. Saker du behöver
Bra bromsbelägg
Jack
rörtång
Brake Cleaner Review Rena trasor
stålborste eller stålull
Ratchet och /eller insexnyckel
flytande rengöringsmedel koncentrat
Pail Vatten
eller annan behållare
Broms brickor trumma
Visa fler instruktioner
1

Kör bilen och bromsa ofta. Detta kommer att ta bort en stor majoritet av rost, speciellt på broms rotorer.
2

bort hjulen för att komma till bromsarna om du behöver ta bort eventuell rost personligen. Använda skiftnyckel stock klacken och jack eller eftermarknaden versioner, lossa muttrarna, höja änden av bilen med domkraften och ta bort muttrarna för att ta bort hjulet.
3

Ansök bromsrengöringsmedel till alla bromsdelar, med en spillback att fånga alla rester och torka så mycket rost bort kanterna på bromsarna som du kan. Prova att gnugga rost igen efter renare avdunstar
4

Byt till en stålborste -. Stål eller mässing - och skrubba bromsdelarna med det. Tillämpa mer bromsrengöringsmedel innan skrubbning kan hjälpa.
5

Koppla de viktigaste bromsdelar om ovanstående metoder inte fungerar så att du kan dra dem. För broms rotorer, koppla bort bromsok och dess fäste från rotorn genom att ta bort sina bultar med en spärr eller insexnyckel - det kan variera - och dra rotorn off. För bromstrummor, avbröt de pressade brickor på bultarna med en metall kniv och glida trumman off. (Ersätt med nya brickor när du är klar.)
6

Blötlägg urkopplade bromsdelar i en behållare med flytande rengöringsmedel koncentrat blandas med ungefär en liter vatten. Kontrollera att rotorn eller trumman är torrt innan det monteras tillbaka på bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57463.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.