Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

DIY Motorcycle Mechanics

tillsammans med att spara en hel del pengar, bekanta dig med underhåll och reparation av din motorcykel kan vara ett bra sätt att få en bättre insikt och förståelse av dess inre arbete. Detta kan vara till stor hjälp för att diagnostisera problem när de uppstår. Eventuella obekanta knackar eller skramlande ljud är mycket lättare att identifiera när du tidigare haft den del av motorn demonteras, så att du kan bättre visualisera vad som finns inuti. Saker du behöver
Varm och torr arbetsyta
Verkstadshandbok
Set av relevanta verktyg till din motorcykel.
Visa fler instruktioner
1

organisera din arbetsplats . Det är viktigt att du har snabb och enkel tillgång till de verktyg du behöver oftast, så din metod verktygsförvaring är viktigt. En verktygslåda med lådor eller separata fack är idealisk för att hålla olika typer av organiserade verktyg. Helst bör det också finnas tillräckligt med utrymme för dig att vända din cykel runt, eller åtminstone 360-graders tillgång, så att du kan närma sig den från alla vinklar.
2

erhålla den nödvändiga verktygen. De flesta cyklar använder en viss mängd infästningar, med samma fåtal storlekar av skruvar och muttrar som visas om och om igen. Effektivisera din verktygssats att omfatta endast de verktyg som är relevanta för din cykel. Detta kan hjälpa till att hitta rätt storlek verktyget så snabbt som möjligt. Du kommer förmodligen att behöva en uppsättning skruvmejslar, skiftnycklar, hylsor och Allen skiftnycklar till att börja med. Senare, kan du finna användning för några tänger, en gummi-headed mallet och en momentnyckel. Addera 3

tillverkarens verkstadshandbok är nödvändiga för att lösa de många mysterier du kommer att stöta på när du arbetar på din cykel. Du kommer att spara dig timmar av head-repor genom att hålla en slutgiltig referens guide som kan hjälpa dig med att identifiera unika egenutvecklade verktyg, hitta siffror reservdel och bestämma elektriska specifikationer för säkringar och glödlampor: information än kan vara nästan omöjligt att försöka härleda på egen hand.
4

fram en lista på underhåll kontroller som du behöver för att utföra regelbundet. Den bör omfatta: Kontroll av däcktryck och slitage, bromsprestanda och pad slitage, olja och kylarvätska nivåer, kedjespänning och funktionaliteten i all elektronik. En snabb uppsättning visuella kontroller som dessa bör göras varje gång du tar cykeln ut, och en mer detaljerad uppsättning underhåll, där olja och filter, bör utföras varje 3000 miles eller sex månader.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61318.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.